Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple hyrer kendt Apple-hacker

Apple hyrer kendt Apple-hacker

If you cant beat them join them. Apple hyrer nu en af de kendte jailbreak hackere af iOS.

Hackeren comex, med det borgerlige navn Nicholas Allegra, har fået et tilbud han ikke kunne sige nej til.

Comex er en af de kendte iOS hackere, en af dem der har leveret flere jailbreaks (hacks) af Apples styresystem iOS til iPhone og iPad. Han er manden bag softwaren JailbreakMe.

Nu rykker han over på den anden side, for at arbejde for Apple.

Selvom enkelte af hans "fans" drillende udtaler "Ha, så har vi en insider nu", så ansætter Apple ham næppe for at fortsætte for at udvikle officielle jailbreaks. Han har dog ikke afsløret hvad hans nye job hos Apple består i.

Det med at ansætte fra hacker-miljøet er måske en ny trend. Det er kun få dage siden at Samsung hyrede hackeren Steve Kondik, manden bag CyanogenMod. Han skal arbejde for dem på Android softwaren.

Kilde: This is my next

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

28-08-2011 00:57:35

...

0 0
Zeb 28-08-2011 12:32:25

Ja jeg kan næsten ikke tænke andet end at han da så er nødt til at stoppe med at udvikle jailbreaks da det jo ville være at arbejde mod hans arbejdsgiver. DERFOR er det et klogt træk af Apple. Det har ikke så meget at gøre med at se anderledes på tingene, det har at gøre med at fjerne en væsentlig kilde til usikkerhed i forhold til iOS økosystemet og kontrol med brugerne og hvilke apps de kan lægge på deres iOS produkter.

Ingen tvivl om han nok bliver sat til at lave noget reelt fornuftigt arbejde også, men jeg vil vædde med at han først og fremmest er ansat for at lukke hans jailbreak services ned.

På det punkt er det jo en helt anderledes ansættelse end da Samsung ansatte Steve Kondik. Han fik eksempelvis også foræret en Galaxy SII til at udvikle Cyanogen på gratis af Samsung hvis jeg ikke husker galt, og han har sagt at det fortsætter som en sidebeskæftigelse. Samsung har ansat ham for hans evner så han kan hjælpe med at føre TouchWiz videre, men de tillader og tilskynder stadig til at folk udvikler alternative ROM. I øvrigt en retning som Motorola og HTC også så småt er ved t tage med annoncerede åbne bootloaders osv. (kan ikke huske om de er begyndt på det endnu eller blot har annonceret det).

0 0
Thomas Kristensen 27-08-2011 12:40:01

Jeg tror det er rigtig smart af både Apple og Samsung at ansætte en hacker
Bare HTC ville gøre det samme
Jeg er sikker på at det er en fordel at have sådan en, som ser lidt anderledes på tingene :)

0 0
Mazzen 26-08-2011 15:35:20

Hvor den nyhed blev af herinde, men endnu engang ser man at Apple som ofte bliver dækket lige så meget eller mere end alle de andre produkter(producenter) tilsammen.

Syns det er en synd og skam at en ellers god side, næsten konstant har halvfærdige / usande bemærkninger om andre styresystemer da de alle åbenbart kun selv har Apple og derfor ingen generel indsigt har i f.eks Android som i dette tilfælde ud over, to linier som er alt som de sætter i at Android(Samsung) ansætter en kendt hacker.

Troede dette var en objektiv side, med seriøse journalistiske indslag.

0 0
recordere.dk 26-08-2011 18:03:46

Hej Mazzen

Nyheden kommer fra recordere.dk, så jeg svarer lige.

Der kommer dagligt ganske rigtigt mange nyheder, hvoraf nogle når forsiden, men et utal af andre slet ikke vurderes væsentlige nok i forhold til læserne.

Selvom det virker som om at Apple forfordeles her, så er det nu engang en større nyhed at det normalt lukkede Apple hyrer en tidligere "konkurrent", end at Samsung hyrer en tilsvarende til at hjælpe dem med Android.

Hvorfor? Jo, Apple er jo netop ene om iOS. Det er deres eget. Samsung er blot end blandt mange spillere på Android.

Havde det derimod været Google der havde hyret hacker(e) til Android, ville det have været en anderledes større nyhed.

Så det er ikke fordi at nyheden om Samsung ikke anderkendes, men det var vores vurdering at nyhedsværdien ikke kunne bære en selvstændig hoved-nyhed.

Lars Ladingkær (recordere.dk)

0 0

Om brug af cookies