Apple: iCloud er ikke hacket

IT-giganten hævder, at det ikke er iCloud-tjenesten, der er hacket, men anbefaler alle berørte kunder til at ændre kode.

Apple: iCloud er ikke hacket

Igår kunne du på Mobilsiden.dk læse om de uheldige, australske iOS kunder, som for nyligt var vågnet op til låst Apple-grej. Den omtalte “Tilstanden mistet” funktion giver brugere mulighed for at låse iOS enheden, skrive en besked på låseskærmen, og naturligvis følge med på kortet, hvis enheden bliver væk. 

Det er dog stadig uvist, hvordan hackerne har fået adgang til de berørte Apple ID’s, men Apple bekræfter nu, at iCloud-tjenesten altså ikke har været udsat for sikkerhedsbrud. Det skriver ZDNet.

“Apple tager sikkerhed meget alvorligt, og iCloud blev ikke kompromitteret i løbet af denne hændelse. Påvirkede brugere bør ændre deres Apple-id password, så hurtigt som muligt og undgå at bruge samme brugernavn og adgangskode til flere tjenester. Alle brugere, der har brug for yderligere hjælp, kan kontakte AppleCare eller besøge deres lokale Apple-forhandler” fortæller Apple i meddelelsen.

IT-giganten har endnu ikke kommenteret på brud af den såkaldte “Activation Lock”, der også er en del af “Find min iPhone” funktionen, og som Mobilsiden fortalte om i artiklen Apples fjernlås brudt op. Hacket her kræver dog efter sigende, at iOS-enheden er fysisk til stede. 

Kilde: ZDNet

 

Seneste nyt om emnet

Efterfølgende nyt og de absolut seneste nyheder om temaet. mobilsiden har bragt sagen videre. 27/5/2014 gik vi videre og publicerede en nyhedsartikel med fokus på Android stjæler atter markedsandele fra Apple – Artiklen kan du læse her. Få også seneste nyt i sagen her..