Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple: iCloud er ikke hacket

Apple: iCloud er ikke hacket

IT-giganten hævder, at det ikke er iCloud-tjenesten, der er hacket, men anbefaler alle berørte kunder til at ændre kode.

Igår kunne du på Mobilsiden.dk læse om de uheldige, australske iOS kunder, som for nyligt var vågnet op til låst Apple-grej. Den omtalte “Tilstanden mistet” funktion giver brugere mulighed for at låse iOS enheden, skrive en besked på låseskærmen, og naturligvis følge med på kortet, hvis enheden bliver væk. 

Det er dog stadig uvist, hvordan hackerne har fået adgang til de berørte Apple ID’s, men Apple bekræfter nu, at iCloud-tjenesten altså ikke har været udsat for sikkerhedsbrud. Det skriver ZDNet.

“Apple tager sikkerhed meget alvorligt, og iCloud blev ikke kompromitteret i løbet af denne hændelse. Påvirkede brugere bør ændre deres Apple-id password, så hurtigt som muligt og undgå at bruge samme brugernavn og adgangskode til flere tjenester. Alle brugere, der har brug for yderligere hjælp, kan kontakte AppleCare eller besøge deres lokale Apple-forhandler” fortæller Apple i meddelelsen.

IT-giganten har endnu ikke kommenteret på brud af den såkaldte “Activation Lock”, der også er en del af “Find min iPhone” funktionen, og som Mobilsiden fortalte om i artiklen Apples fjernlås brudt op. Hacket her kræver dog efter sigende, at iOS-enheden er fysisk til stede. 

Kilde: ZDNet

 
Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Da Nizzel 29-05-2014 08:19:00

Med alle de sider som ebay osv. der er blevet hacket og hackerne har fået adgang til folks mailadresser og kode. Mange af de folk jeg kender bruger deres mail som apple id og koden er sikkert den samme, så det er jo en smal sag at logge ind på profil og spærre for telefonen.
Det kan jo også være at folk har fået installeret en keylogger på deres computer og mistet deres apple id og kode den vej.

4 0
Logik 28-05-2014 16:03:22

"!Hacket her kræver dog efter sigende, at iOS-enheden er fysisk til stede. "
Det ændrer vel ikke på at det virker?

3 7
Logik 28-05-2014 16:03:45

Og at de derfor er hacket

4 6
Morten Rank 28-05-2014 16:48:16

Hej Logik
Nej om enheden er fysisk til stede eller ej ændrer ikke på om det virker. Det blev blot nævnt, netop for at pointere, at de australske kunder tilsyneladende ikke er ofre for et sikkerhedsbrud fra Apples side.

Derimod er problemet med den såkaldte "Activation Lock" funktion mere interessant. Her har Apple ikke meldt ud, men vi satser på at de lukker det sikkerhedshul i en kommende opdatering.

Vh Morten Rank, Mobilsiden.dk

4 1
Logik 28-05-2014 17:03:51

Jeg kan godt se hvad du mener, men synes det var lidt tvetydigt i artiklen.
Der er jo to ting som er hacket lige nu, om det er iCloud Activation Lock eller Find My iPhone, ændrer vel ikke på at det ER blevet hacket.
Hacket virker og hver aften bliver der unlocket telefoner i stor stil.

Minacris er endda kommet noget længere end AquaXetine og Merruk
iCloud er jo blevet hacket.

3 5
Morten Rank 28-05-2014 17:14:11

Jeg beklager hvis ikke det står tydeligt. Vi har endnu ikke hørt hvor hackerne har fået de berørte Apple IDs fra, men alle rygterne tyder på, at det er sket via phishing-mails. Altså at brugerne er blevet narret til at udlevere informationerne, så der er angiveligt ikke helt tale om hacking og slet ikke fra Apple.

"Activation Lock" er hacket, da den fejl tilsyneladende lægger i Apples software. Taget den uheldige nyhed i betragtning, ja så er iCloud hacket.

Vh Morten Rank.

Dermed

4 3

Om brug af cookies