Apple idømmes bøde for ulovlig indblanding

Tim Cook & Co. vil have det sidste ord i prissætning af iPhone på det taiwanske marked, og idømmes derfor bøde for ulovlig indblanding.

Apple idømmes bøde for ulovlig indblanding

Apple er blevet idømt en bøde, på hvad der svarer til 670.000 dollars, for ulovligt at blande sig i prissætning af iPhone hos 3 taiwanske teleselskaber. Det skriver Wall Street Journal

Bøden udstedes af den såkaldte “Fair Trade Commission” der altså påstår, at Apple har overtrådt 18 punkter i “Taiwan’s Fair Trade Act” lovgivning. Det har Apple altså ingen ret til, siden at selskaberne har købt rettigheder til at sælge produkterne.

“Gennem mailkorrespondance mellem Apple og disse tre teleselskaber opdagede vi, at selskaberne indsender deres prissætninger til Apple for blive godkendt eller bekræftet, inden produkterne rammer markedet,” siger kommisionen i en erklæring.

“Dommen omhandler desuden kun salg af iPhones. Der er ingen planer om at undersøge pris-indblanding med salg af iPads” tilføjer de. 

Indtil videre er der ingen melding på om Apple vil appelere dommen. De har desuden ikke udtalt sig offentlig om sagen.

Flere nyheder om Apple

Redaktionen har fulgt sagen og her er den seneste opdatering. mobilsiden gik videre med historien. Allerede d. 23/12/2013 fulgte vi historien op med sagen Nu kan du browse på dit Apple TV – Nyheden kan læses her. Tjek også seneste nyt om temaet ved at trykke her..