Apple iPad Mini – alt om den lille ny

Apple har netop offentliggjort deres seneste produkt, iPad Mini - læs alt om den nye tablet her.

Apple iPad Mini – alt om den lille ny

Denne artikel opdateres løbende med de seneste informationer.

Som forventet blandt tech-verdenen har Apple netop afsløret deres seneste produkt, i form af en mindre udgave af Den nye iPad, iPad Mini.

Den nye og mindre iPad er et resultat af et marked med Android Phablets og tablets der ikke kun findes i én størrelse, men i en lang række størrelser.

iPad Mini har en skærmstørrelse på 7,9 tommer, hvilket gør den en smule større end dens nærmeste konkurrent, Google Nexus 7 by Asus.

iPad Mini hardware og design

Apple iPad Mini er kun 7,2 millimeter tyk, 23 procent tyndere end Den nye iPad, den vejer kun 312 gram.

Enheden er lavet i et unibody-design, og hele fronten er dækket af et 0,2 millimeter tykt stykke glas.

iPad Mini har samme skærmopløsning som iPad 2, 1024 x 768 pixels.

Der sidder på bagsiden af iPad Mini et fem megapixels iSight kamera, på forsiden er der ligeledes et kamera, dette er dog til videochat, og derfor “kun” på 1,2 megapixels.

Desuden kommer iPad Mini med lightning-stik som det kendes fra iPhone 5.

Batteritiden er som på den nye iPad 4, op imod 10 timers brug, alt efter hvad enheden bruges til.

Alle 275.000 tablets app til iPad virker også på iPad mini, og fungerer selvfølgelig med alle Apples egne applikationer.

Apple iPad Mini

Konfiguration og priser

Som med Apples iPad kommer iPad Mini også med muligheden for tilkøb af Smart Covers i mange forskellige farver.

Apples iPad Mini kommer i de velkendte konfigurationer med 16, 32 og 64 GB hukommelse, i både hvid og sort og i både Wifi og Wifi + 3G-udgaver.

Enheden kommer til hele 34 lande på én gang, og Danmark er med i den første bølge.

iPad Mini kan derfor købes i Danmark allerede den 2. november, altså om kun lidt over to uger.

Startprisen på iPad Mini er 329 dollars, hvilket er 170 dollars mindre end Den nye iPad, allerede til salg herhjemme og den kommende iPad 4.

Direkte omregnet fra dollars til kroner, uden dansk moms og danske afgifter, så er startprisen på iPad Mini, cirka 1.950 kroner.

Apple statistik

Apple har til sin iOS platform, hele 700.000 applikationer hvoraf de 275.000 af dem er dedikeret til deres tablets, tilsammen er der blevet downloadet hele 35 milliarder applikationer via App Store.

Apples iMessage system hjulpet iOS brugere med at sende 300 milliarder beskeder, hvilket svarer til cirka 28.000 beskeder i sekundet.

Apple har solgt mere end 100 millioner iPads på verdensplan, enhederne står for 91 procent af alt internettrafik fra tablets.

Seenste nyt om emnet

Siden redaktionen publicerede denne historie er der kommet nyt i sagen. mobilsiden kørte videre med bolden. Efterfølgende d. 23/10/2012 publicerede vi artiklen Her kan du følge Apples iPad Mini-eventKlik her og læs den fulde artikel.. Seneste nyheder om iPad finder du her..