Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple iPhone X - supermobilen til det næste årti

Apple iPhone X - supermobilen til det næste årti

Apples iPhone X skal definere iPhonen i det kommende årti.

Foto: apple.com

Det er ti år siden Apple introducerede den første iPhone, en begivenhed som selskabet ønsker at markere med en smartphone, som skal definere hvordan det næste årti skal se ud på smartphone-fronten. Her er ’One more thing…’, her er iPhone X.

Designmæssigt tager iPhone X som iPhone 8 et skifte mod et vandtæt glasdesign, der muliggør trådløs opladning. Lighederne stopper dog her, for så snart skærmen tændes, vil iPhone X få sit eget særligt udtryk.

Læs også:  Her er Apple iPhone 8 og 8 Plus

Mere end Retina-display

Displayet er det Apple kalder ’Super Retina’ - skarpere end nogensinde takket være en opløsning på 2436 x 1125 pixels spredt ud over 5,8 tommer – (458 PPI). Det er OLED-teknologi du finder her, hvilket giver det kontrast og farverige indtryk som følger med teknologien. Her er samtidig understøttelse af både HDR10 og Dolby Vision.

Det mest i øjenfaldende er displayets evne til at gå hele vejen ud til kanterne, hvor hele fronten, med undtagelse af de afrundede kanter, udfyldes af det futuristiske display.

Designet betyder, at homeknappen nu forsvinder. Hjemmeskærmen fås i stedet frem ved at swipe op fra bunden, mens et dobbeltsvirp åbner app-scrolleren. Kontrolcenteret skal nu hentes fra den øverst kant, i stedet for at blive hentet fra bunden.

Se også:  Apple lancerer Series 3 - et selvstændigt Watch

Slut med Touch-ID, her kommer Face-ID

Oplåsningen af telefonen fungerer ikke længere med Touch-ID, da den knap er borte. I stedet er det Face-ID der tys til - Apples egen ansigtsgenkendelse-tech - hvor TrueDepth-kameraer, sammen med en infrarød blaster, scanner hvad der foregår foran telefonen, finder og genkender brugeren via maskinlæring.

Her lover Apple, at teknologien kun fejler en ud af en million gange, mod 1 ud af 50.000 med Touch-ID. Under præsentationen nåede Face ID at glippe en enkel gang, hvilket allerede slår skår i den statistisk.

Se også Qualcomm reminder: Android er først med de nye features

iPhone 8 Plus kræfter

Mens iPhone X ser markant anderledes ud end iPhone 8, er det meget af den samme mekanik fra iPhone 8 Plus du vil møde i iPhone X. Batteriet er dog styrket så den nu kan holde to timer længere end sin forgænger.

Apples A11 Bionic processor fra iPhone 8 er også at finde her, hvor den leverer 25 procent hurtigere enkeltkernet ydelse end A10, mens de fire ekstra kerner giver et performance-boost på i alt 70 procent. På den grafiske front er GPU-delen styrket så den nu yder 30 procent højere end iPhone 7.

Et nyt 12 megapixel kamera er ombord med en forbedret sensor. Her en f/1,8 optik samt en f/2,8 zoomoptik på telefronten – og begge er stabiliseret. Her er igen portrætfunktioner der giver mulighed for at få sløret baggrunden, mens en ny menu giver bedre belysning af motivet ud fra maskinlærende algoritmer.

iPhone X’s videoevner er styrket, så den nu kan optage 4K i flydende 60 fps, mens slow-motion optagelserne er boostet til Full HD med 240 billeder/sekund.

Apples øgede fokus på Augmented Reality er også ombord, hvor A11 processoren forstår omgivelserne som kameraet ser, og lægger et virtuelt lag ovenover.

Læs også:  Første tests: Apples A11 processor er for vild

iPhone X kan oplades trådløst sammen med sit tilbehør
iPhone X kan oplades trådløst sammen med sit tilbehør

Vild, vild pris

Det blev rygtet længe, Apples nye superstjerne vil blive dyr. iPhone X’s debutpris er såmænd også 40 procent højere end iPhone 8 med en regning der starter ved 8.899 kroner for 64GB mens 256GB varianten sprænger 10.000 kroners grænsen med en debutpris på 10.299 kroner.

iPhone X kan bestilles fra den 27. oktober og får salgsstart den 3. november i to farver: Space Grey eller sølv.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies