Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple kispus med iPhone læk?

Apple kispus med iPhone læk?

Tirsdag gik billederne af en mulig iPhone prototype verden rundt, angiveligt billeder af den nye iPhone 4. Men er der tale om et læk, eller et veltilrettelagt mediestunt?

Historien bag var, at telefonen var blevet fundet på en bar i Redwood City Californien, ikke langt fra Apples hovedkvarter.

En ung navngiven software ingeniør havde tabt eller glemt telefonen, efter en formodet våd bytur.

En ukendt person fandt den, og solgte den til gadget magasinet Gizmodo.

Prisen var noget mere end iPhones normalt handles til, angiveligt $5000 svarende til ca. kr. 27.500,-

Apple har nu krævet den fundne telefon leveret tilbage.

Man føler jo straks med ham den unge Apple medarbejder, hans fremtid ligger vel i ruiner nu. Tænk at afsløre Apples hemmeligheder på den uheldige måde. Et af de største leaks af den art nogensinde.

Eller?

For alt dette kan meget vel være et veltilrettelagt PR stunt fra Apple.  1. Hele plottet minder om en dårlig B-film. Hvor sandsynligt er det, at Apple medarbejdere render rundt og flager nyt grej på barer, og at den findes af en ukendt person som straks får dollartegn i øjnene. Nuvel, det kunne ske, men er det sandsynligt?
  2. For nogle uger siden annoncerede Apple næste generation af iPhone / iPad / iPod Touch software. Det såkaldte OS 4 (Operativ System 4). Jeg havde ventet en lille teaser på iPhone 4 dér. Bare et billede til slut i præsentationen, med en bemærkning om "at den hører I mere til snart". Men ikke et ord om ny iPhone dér.
  3. Konkurrencen på Smartphone markedet er tiltagende. Eksempelvis med de seneste eksemplarer fra HTC, Legend og Desire, der bejler til brugerne af disse håndholdte computere.
  4. Apple har en af verdens bedste PR afdelinger. De er uhyggelig gode til at få mest mulig PR i verdens medier. Og historien om denne iPhone læk gik verden rundt. Gratis PR, i et omfang der næppe ville kunne købes for penge.

Men, det plejer Apple ikke at gøre !? - Nej, men derfor virker det også så meget bedre.

Apple tænker ikke i vaner og mønstre, men i mest mulig PR. Hvad forventer vi, at de vil gøre, og hvad forventer vi ikke, at de vil gøre, og så vælge det, der giver størst effekt.

I så fald ville det ikke være den første læk i historien, der har hjulpet interessen om Apples produkter på vej. Og opmærksomhed om den næste iPhone har de i hvert fald fået nu.

Hvornår kommer iPhone 4 så?  Vanen tro bliver det lige inden sommer i USA, og lige efter sommer herhjemme. Men det er altså kun, hvad vi forventer af Apple...

 

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

22-04-2010 16:35:26

Det er jo det Apple kan, hype!.

Grunden til de gør det så meget før, er nok at de skal give deres iSlaves tid til at sparer op.

Den kommer nok til at slå rekorder for hvad folk vil betale for en smartphone, vanen tro.

0 0

Om brug af cookies