Apple kunne have reddet HTC

Nogle gange spiller tilfældigheder ind i optur eller nedtur, nu må HTC se en optur flyve tæt forbi deres næse.

Apple kunne have reddet HTC

Der har været forlydender om at Apple vil købe høretelefonsproducenten Beats Electronics for 3.2 milliarder dollars. En pæn portion penge, især hvis man ejer 50 procent af virksomheden. I 2011 købte HTC nemlig 50,1% af Beats Electronics. I 2011 gav HTC 309 millioner dollars for de 50%, så fra 2011 til 2014 er Beats altså steget næsten 2.6 milliarder dollars i værdi.

På den måde kunne HTC have tjent 1.3 millarder dollars i aktieudbytte. HTC har dog de sidste par år haft knap to fine tal på bundlinjen og derfor kunne sådanne penge varme godt i HTCs slunkne bankboks.

Desværre for HTC, så ejer de ikke længere aktier i Beats Electronics. Af to omgange solgte HTC ud i deres aktier og i første omgang måtte de inkassere et tab på 4.8 millioner kroner. I andet salg kunne de dog inkassere 85 millioner dollars i profit, men der er langt fra 80 millioner til de potentielle 1300 millioner.

Hvis HTC stadig havde haft aktier i Beats, kunne Apples dermed have hjulpet en af sine største konkurrenter. I stedet må HTC ty til et godt salgs af HTC One M8.

Hvad synes i om Apples køb af Beats? Tror I Apple stadig ville købe Beats hvis HTC ejede 50%?

Fortsættelsen:

Siden redaktionen kørte denne fortælling er der kommet nyt i sagen. mobilsiden fortsatte historien. 9/5/2014 publicerede redaktionen et indlæg med tematikken Apple vil måske købe Beats Electronics – Læs mere her. Seneste nyt om tematikken kan du finde her.