Apple lancerer iMac med 5K

Apple firedobler 27” iMac’ens opløsning. Den nye iMac med Retina Display bryder opløsningsmuren og introducerer 5K skærm.

Apple lancerer iMac med 5K

Når Apple giver en enhed ’retina-behandlingen’ betyder det, at skærme bliver så højt opløste, at de enkelte pixels flyder sammen så tekst, billeder og film står ultraskarpt. I 2010 fik iPhone retina-turen, i 2012 blev det tildelt iPads og Macbook Pros, og i år er det iMac’ens tur.

Nu kan du fortabe dig i det 27 tommer store billede, som med sine 17 millioner pixels får sædvanlig 4K til at blegne. Der finder du kun sølle 8,3 millioner pixels – det firedobbelte af fuld HD.

Det absurd skarpe display er pakket ind i det sædvanlig glas og metal kabinet, der som forgængeren er tyndet ud i kanterne, som kun er 5 mm brede.

Med OS X Yosemite får iMac med Retina Display adgang til Apples kontinuitets-feature, som forbinder Apples iOS enheder med OS X enhederne.

Læs også: Her er det nye i iOS 8.1 og OS X Yosemite

Stærk, men dyr

Alene skærmen i Apples retina iMac tegner til at blive en favorit blandt grafikere eller fotografer. Men det kræver muskler at drive tunge programmer til rendering eller foto- og video redigering.

Til at løfte opgaverne, indeholder retina-iMac en Intel Quad-core på op til 4,0 GHz og kan konfigureres med op til 32GB RAM. Til at skubbe uhyre mange pixels frem er AMD’s R9-serie til stede, i varianterne M290X eller M295X.

Til lageret vil du genfinde Apple Fusion Drive, en hybrid mellem traditionel harddsisk og SSD-lager på enten 1 TB eller 3 TB. Skal løsningen være hurtigst muligt, kan du vælge ren SSD-lager på op til 1 TB.

Prisen starter ved 19.999,- kroner for billigste variant og løber op i 32.539,- kr. for dyreste variant. Du kan bestille iMac allerede fra i dag, med levering inden for 3-5 dage.

Læs også: Apple slipper ultratynd iPad løs

Efterfølgende nyt om sagen

Redaktionen har fulgt udviklingen og her er fortsættelsen på historien. mobilsiden fulgte op på sagen. 16/10/2014 publicerede vi nyheden; Apple slipper ultratynd iPad Air 2 løsKlik her og læs den fulde artikel.. Den absolut seneste udvikling i sagen kan du følge her.