Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple låser sig selv ude med iOS 8

Apple låser sig selv ude med iOS 8

Der er mere fokus på sikkerheden i iOS 8, faktisk så meget at Apple selv ikke kan se dine filer

Apple har smidt krypteringsnøglen til iOS 8 væk, så at sige, og derfor kan man være sikker på, at Apple ikke kan kigge på filerne på en iPhone eller iPad. Det gælder også for myndigheder, der vil have Apple til at give dem adgang til en beslaglagt iOS 8-enhed.

Efter misæren med Edward Snowden er der kommet meget mere fokus på privatlivet inden for tech-verdenen, og bekymrer man sig om den slags, må man være glad for dette.

Læs også: Overblik: Alt om den nye iPhone 6 og iPhone 6 Plus

Krypteringen som Apple ikke selv kan bryde gælder kun for lokalt indhold på en iOS 8-enhed med en adgangskode. Har man eksempelvis hjemmevideoer eller private billeder liggende på en server som iCloud, så kan myndighederne stadig få fat i dem, hvis de har hjemmel til det.

Stikpille til Google

Apple har oprettet en ny hjemmeside om sikkerhedspolitik og forespørgsler om data fra myndigheder, og her langer Apple ud efter sin sine konkurrenter, og det samme gør Apples chef, Tim Cook, i et åbent brev om datasikkerhed.

Hjemmesiden skriver blandt andet: ”På enheder der kører iOS 8, er dine personlige data som fotos, beskeder, emails mv. placeret under din kodes beskyttelse. Ulig vores konkurrenter kan Apple ikke komme forbi koden (på iOS 8, red.), og kan derfor ikke få adgang til disse data.”

Læs også: iPhone 6 under beskydning fra Samsung

Tim Cooks brev nævner godt nok ikke konkurrenten Google ved navn, men der er ikke meget at rafle om, når man læser det.

”Vores forretningsmodel er meget ligetil: Vi sælger fantastiske produkter. Vi har ikke bygget en profil ved at læse dine emails og dine browser-vaner for at sælge dem til annoncører. Vores software og ydelser er designet til at gøre vores enheder bedre,” skriver Tim Cook i sit brev.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

22-09-2014 08:54:58

Så kan høj hellige tim cook godt proppe piben ind igen:
http://www.zdziarski.com/blog/?p=3875

2 3
Thomas Larsen 22-09-2014 09:53:54

Interssant læsning, så giver det også mere mening hvorfor man pludselig skulle bevise sin telefon virkede i luftkontrollen, så omgår de jo det problem der faktisk kan give dem adgang til dataen på den måde.

0 1
Juthom 19-09-2014 23:06:40

Lyder jo meget fint men om det holder? Det er der vel ingen der ved, som med alt andet kryptering/sikekrhed osv.

Gætter på at det bare er et reklame stunt ovenpå icloud skandalen.

0 4
Frederik 19-09-2014 15:52:36

Er det nu klogt at forhindre myndighederne i at kunne tilgå filer på en beslaglagt iPhone?

0 5
Thomas Larsen 19-09-2014 16:28:04

Det er klogt for dem at undgå det lovlige ansvar hvertfald

0 2
Thomas Larsen 18-09-2014 16:07:40

Tim Cook har generelt meget svært ved at holde sig fra at svine konkurrenterne, selvom han forsøger gemme sig bag ikke at nævne navne :)

Anyway for at komme hans påstand til livs så er det ikke muligt at omgå krypteringen på hverken Android eller Windows Phone enheder fra Google eller Microsoft's side af, umiddelbart mener jeg det er det samme med Blackberry men der er jeg lidt begrænset i min kendskab til systemet.

Så det vil da være spændende at få af vide hvilke konkurrenter det er han taler om, medmindre han selvfølgelig bare mener at omgå låseskærmen, hvilket til forskel på iOS (indtil iOS8 åbenbart) ikke er det samme som at give nøglen til sin kryptering væk :)

12 28
19-09-2014 13:06:07

Nu er en hel del af Google's forretningsmodel bygget op omkring at anvende brugergenereret data til kommercielle interesser og revenue streams. Eksempelvis har de licens til at anvende alt data du enten lægger op på Google docs, når du søger via deres søgemaskine eller anvender din Google+ account til at kommentere på nyheder med, som eksempler.

Jeg synes det er befriende at en større virksomhed står frem og vil kæmpe for privatlivet, som efterhånden ikke er eksisterende for gadget-brugere. Jeg tror bestemt Apple kunne tjene rigtig mange penge på data fra Apple Pay, men har valgt at fokusere på at værne om privatlivet i stedet.

Kryptering eller ej, så anvender Google dine data - og Apple har valgt ikke at gøre det.

15 1
19-09-2014 17:06:14

Arh de ligger ikke data fra Google docs ud på nettet. Det ville sq være totalt selvmål.

1 7
Thomas Larsen 19-09-2014 14:34:07

Helt korrekt, Apple's forretningsmodel er overraskende nok ikke den samme som Google's, men man skal passe på med at være for kæk når manglende sikkerhedstiltag lige har forårsaget en større skandale.

Kan godt være Google bruger dine data, i det mindste kan de finde ud af at passe på dem så det kun er en maskine der læser dem, fremfor millioner af mennesker :)

9 8
Om brug af cookies