Apple låser sig selv ude med iOS 8

Der er mere fokus på sikkerheden i iOS 8, faktisk så meget at Apple selv ikke kan se dine filer

Apple låser sig selv ude med iOS 8

Apple har smidt krypteringsnøglen til iOS 8 væk, så at sige, og derfor kan man være sikker på, at Apple ikke kan kigge på filerne på en iPhone eller iPad. Det gælder også for myndigheder, der vil have Apple til at give dem adgang til en beslaglagt iOS 8-enhed.

Efter misæren med Edward Snowden er der kommet meget mere fokus på privatlivet inden for tech-verdenen, og bekymrer man sig om den slags, må man være glad for dette.

Læs også: Overblik: Alt om den nye iPhone 6 og iPhone 6 Plus

Krypteringen som Apple ikke selv kan bryde gælder kun for lokalt indhold på en iOS 8-enhed med en adgangskode. Har man eksempelvis hjemmevideoer eller private billeder liggende på en server som iCloud, så kan myndighederne stadig få fat i dem, hvis de har hjemmel til det.

Stikpille til Google

Apple har oprettet en ny hjemmeside om sikkerhedspolitik og forespørgsler om data fra myndigheder, og her langer Apple ud efter sin sine konkurrenter, og det samme gør Apples chef, Tim Cook, i et åbent brev om datasikkerhed.

Hjemmesiden skriver blandt andet: ”På enheder der kører iOS 8, er dine personlige data som fotos, beskeder, emails mv. placeret under din kodes beskyttelse. Ulig vores konkurrenter kan Apple ikke komme forbi koden (på iOS 8, red.), og kan derfor ikke få adgang til disse data.”

Læs også: iPhone 6 under beskydning fra Samsung

Tim Cooks brev nævner godt nok ikke konkurrenten Google ved navn, men der er ikke meget at rafle om, når man læser det.

”Vores forretningsmodel er meget ligetil: Vi sælger fantastiske produkter. Vi har ikke bygget en profil ved at læse dine emails og dine browser-vaner for at sælge dem til annoncører. Vores software og ydelser er designet til at gøre vores enheder bedre,” skriver Tim Cook i sit brev.

Historiens videre forløb

Der blev pustet nyt liv i tematikken. mobilsiden fortsatte fortællingen. 10/9/2014 fulgte vi op med en sag med fokus på Apple Watch: Apple stormer ind på wearable-scenenKlik her og læs historien.. Se også seneste nyt om temaet ved at trykke her..