Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple-leverandører har fået bedre arbejdsforhold

Apple-leverandører har fået bedre arbejdsforhold

Foxconn’s fabrikker har været meget udskældte for deres arbejdsforhold, men nu er arbejdsforholdene forbedret betydeligt.

Apple gik, efter massiv kritik af deres kinesiske underleverandører, med i Fair Labor Association (FLA) i januar måned. Samtidig inviterede de organisationen til, at besøge fabrikkerne.

Det giver sig nu udslag i, at FLA har udsendt en ny rapport, der fortæller arbejdsforholdene på Foxconn fabrikkerne er forbedret betydeligt. Det skriver Comon.dk.

Tilbage i slutningen af marts måned viste en anden rapport fra FLA, at Foxconn fabrikkerne overtrådte organisationens egne regler og den kinesiske lovgivning for arbejdstider. Dengang kom arbejderne op på mere end 60 timer om ugen. Ligesom mere end halvdelen fik så lidt i løn, at de ikke kunne betale basale fornødenheder, samt overarbejde ikke blev betalt.

Apple fabriksarbejdere får bedre vilkår

Apple og Foxconn lovede dengang, at der ville blive rettet op på de forhold, hvilket allerede er godt i gang. Arbejdstiden er eksempelvis nu på 60 timer inklusiv overarbejde.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies