Apple løber fra MicroUSB aftale

Apple har introduceret et nyt stik i iPhone 5, men det er ikke MicroUSB, dermed løber de fra deres EU-aftale.

Apple løber fra MicroUSB aftale

Apple var én af de mange mobilproducenter der tidligere indgik en aftale om at levere MicroUSB standarden i deres produkter fra og med 1. januar 2012.

Denne aftale ser dog ikke ud til at være overholdt til fulde i den nye iPhone 5, der i stedet har fået Apples eget lightning-stik, det skriver Politiken.dk.

Universal mobiloplader i 2012

Men Apple, kløgtige som de er, har alligevel formået at overholde deres EU-aftale, eller rettere sagt, fundet en måde at omgå aftalen, og samtidig overholde den.

For i alle EU lande hvor iPhone 5 er sat til salg i på Apples hjemmeside, er der dukket et stykke tilbehør op, der lader dig konvertere lightning stikket til et MicroUSB stik, således at man overholder den aftale der blev indgået med EU og de andre producenter.

Overblik: De mest læste artikler om iPhone 5

Dog er adapteren ekstra tilbehør, og følger således ikke med i salgspakken, prisen forventes at blive 150 kroner.

Redaktionen fastholder fokus på sagen

Der er sket en del siden vi bragte historien. mobilsiden har bragt sagen videre. 17/9/2012 blev sagen bragt videre med nyheden om Køen begyndt foran Apple Store i New York – Fortsættelsen om emnet kan læses her. Redaktionen har fokus på tematikken. De seneste nyheder finder du her.