Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple lukker omtalt sikkerhedshul

Apple lukker omtalt sikkerhedshul

Apple har udsendt en opdatering til Mac, der retter det omtalte sikkerhedshul, og byder på nye funktioner.

Vi har for nyligt fortalt på Mobilsiden.dk, at Apple udsender fejlrettelser med iOS 7.0.6, men også at sikkerhedsfirmaet FireEye kort efter hævder, at Apples opdatering ikke er sikker

Steve Jobs’ mindestatue afsløret

Senior Security Consultant hos sikkerhedsfirmaet Trustwave Neal Hindocha har dog for nyligt undersøgt sagen, og fundet ud af dette overvågningsproblem altså ikke er til stede, på enheder der ikke er jailbreaket. Han har forsøgt at skabe software-demoer, der kan overvåge inputs, men det er efter sigende kun lykkedes på Android smartphones og tablets samt iOS-enheder der er jailbreaket. Det skriver International Business Times.

Derfor er iPhone og iPad først med de nye apps 

"Jeg har fungerende demoer på jailbreaket enheder, og jeg tror, det har været muligt på ikke-jailbreaket enheder, men så vidt jeg har opdaget, kan det kun ske ved at satse stærkt på private API'er. Det betyder, at der er stort set ingen chance for, at det kommer til at passere [App Store sikkerhed] processen" siger altså Neal Hindocha.

iOS 7.1 nærmer sig: Se her hvad du har i vente

Så indtil videre må vi stole på, at Apple har rettet fejlen, og at de udsender nye fejlrettelser, hvis det er nødvendigt. Du skal derfor stadig opdatere dine iOS enheder til Apples nyeste software, og det har mange brugere også gjort allerede. MacRumors skriver, at der ifølge analysevirksomheden Chitika var 25,9% af de amerikanske og canadiske iOS-brugere, der allerede efter 4 dage havde opdateret deres enheder til iOS 7.0.6 som følge af den store medieomtale. 

Apple udsendte i tirsdags OSX-opdatering 10.9.2 til deres Mac-computer, som lukker det omtalte sikkerhedshul. Desuden byder den nye opdatering blandt andet også på funktionen Facetime Audio der gør, at du kan foretage telefonopkald i høj lydkvalitet til andre Macs eller iOS-enheder.  

Mobilsiden anbefaler derfor, at du straks opdaterer din Mac, hvis ikke allerede du har gjort det. Det gøres gratis gennem “Mac App Store” app’en på din Mac.

Kilde: MacRumors

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies