Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple Maps kan komme til din webbrowser

Apple Maps kan komme til din webbrowser

Et jobopslag afslører, at Apple er i gang med at udvikle sin korttjeneste, Apple Maps, til din internetbrowser.

Ud over Apple Maps til iOS og OS X kan det også være på vej til din browser uanset styresystem.
Ud over Apple Maps til iOS og OS X kan det også være på vej til din browser uanset styresystem.

Apples egen korttjeneste, Apple Maps, kan meget vel komme i en webudgave til din browser, der fungerer på tværs af alle platforme.

Sådan lyder det fra siden Apple Insider, der har spottet et jobopslag fra Apples egen hjemmeside. Her søger Apple programmører - eller en ”teknologiekspert”, der kan udvikle i programmeringssproget Javascript til ”at få kort til at virke problemfrit på internettet”.

Læs også: Apple vil have folkets hjælp til Maps

Det er så godt som det samme at skrive, at Apples egen Maps-korttjeneste skal udvikles til at fungere i en webudgave, som vil være i din browser, men intet er som bekendt sikkert.

Apple er ellers notorisk kendt for at holde sine tjenester fuldstændigt lukket i sit eget økosystem og holde sig langt væk fra andre platforme med undtagelse af iTunes, der fungerer til Windows, og iCloud og iWork, der kører i din browser uanset platform.

Læs også: iOS 8: Nu skal Apples udskældte Kort forbedres

For blot to dage siden forlød det, at Apple vælger at lancere den kommende musiktjeneste, Beats, på rivalens platform, Android. Det står også i stærk kontrast til den strategi, Apple normalt kører. Kombineret med dagens rygte om en mulig webudgave af korttjenesten kan det tyde på, at Apple begynder at øge tilgængeligheden af sine tjenester.

Ved lanceringen af Apple Maps i 2012 var der mange sjove fejl som her ved Niagaravandfaldene.
Ved lanceringen af Apple Maps i 2012 var der mange sjove fejl som her ved Niagaravandfaldene.

En lancering af Maps i browseren til årets Apple WWDC-event på mandag lyder dog usandsynlig vurderet ud fra jobopslaget. Det er nemlig først slået op den 7. maj og er stadig åbent. Der ligger selvfølgelig også den mulighed, at Apple i forvejen har et stort team med disse kvalifikationer og derfor har arbejdet på løsningen i forvejen.

Læs også: Google Maps til iOS hentet mere end 10 millioner gange

Et andet, og stadig ganske sandsynligt scenarie, er også, at det slet ikke er en webudgave af Apple Maps, det drejer sig om. Spekulationerne er mange, og kun tiden vil vise, hvad Apple har af planer for korttjenesten.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies