Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple måske på vej med Spotify-konkurrent og iTunes-app til Android

Apple måske på vej med Spotify-konkurrent og iTunes-app til Android

Rygte: Ifølge kilder så overvejer Apple, at lancere en “on-demand” tjeneste som Spotify foruden iTunes app til Android.

Apple har haft rygende succes siden åbningen af deres iTunes Store i 2003, men Streaming vinder frem, og tal fra januar 2014 bekræfter, at der for første gang siden åbningen, har været fald i antallet af musik-downloads.

MegaUploads kontroversielle stifter lancerer ny gratis musiktjeneste

Det er særligt streamingtjenester som Spotify, der har bekræftet, at mange ikke nødvendigvis ønsker, at eje musikken de lytter til. Siden har Apple forsøgt med adskillige tiltag, der stadig har haft til formål, at holde betalende kunder i butikken. 

Da en udmagret Steve Jobs i 2011 gik på scenen for at introducere iCloud, var det også med funktionen “iTunes In The Cloud”, der intelligent sørger for, at al købt indhold automatisk er på alle brugerens iOS enheder og iTunes på computeren. 

Beats lancerer endnu en musikstreaming tjeneste

Ved samme lejlighed blev “iTunes Match” introduceret. Dette er et årligt betalt abonnement, som sørger for, at al rippet musik i brugerens iTunes bibliotek matches med samme musik fra iTunes, og som derved bliver tilgængelig på alle brugerens enheder i skyen. 

YouTube Music - sådan bliver den nye musiktjeneste

Ved sommerens udviklerkonference introducerede Apple “iTunes Radio” som en del af musik-app’en på iOS enhederne. iTunes Radio er en radio-baseret tjeneste, der gør det muligt for kunder at opdage ny musik fra iTunes. Tjenesten er gratis men med reklamer. Dog kan betalende “Match-kunder” se bort fra disse. 

Nu lyder det fra kilder, at Apple påtænker at udvide iTunes Radio som en fuldblods streamingtjeneste, og altså afskille den fra den integrerede musik-app. Derudover skulle en app til konkurrentens Android-enheder også være med i overvejelserne. Det skriver Billboard via Macrumors.

Musikstreaming et hit på jobbet og under træning

Forhandlingerne skulle være på et tidligt stadie, og Apple har ikke overraskende valgt at nægte kommentarer til snakken. Techgiganten er ikke just kendt, for at lancere apps til konkurrerende platforme, så det bliver spændende at se, om det faldende iTunes-salg kan tvinge dem til at ændre holdning på området. 

Kilde: Billboard via Macrumors

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies