Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple med vinderhånd forud for retssag med Samsung

Apple med vinderhånd forud for retssag med Samsung

Dommer Lucy Koh har invalideret et Samsung-patent, og desuden bestemt, at de har brudt et af Apples forud for retssag.

På trods af at Apple og Samsung vil begrave stridsøksen, så er der stadig planlagt start af ny retssag mellem de to stridende parter. 

Til den har dommer Lucy Koh, som har været med fra start, bestemt at hver af de to, kun skal medbringe 5 søgsmål mod hinanden.

Dog har hun, forud for retssagen nu bestemt, at Samsung har overtrådt et af Apples 5 patenter, og endda invalideret et af Samsung egne. Det skriver Engadget via FossPatents.

Konsekvenser for hele Android-universet
Patentet som dommeren har invalideret forud for retssagen, handler om en “metode til multimedia synkronisering”, og Apple-patentet som Samsung overtræder handler om en metode til “autocomplete”. 

Sidstnævnte er det mest interessante, set fra Apples side. Da patentet handler om en metode, hvor mobile enheder kan auto-udfylde ord ved indtastningen, kan denne beslutning få konsekvenser for alle mobilproducenter i Android-universet. 

Dette betyder desuden, at Apple har gode kort på hånden forud for retssagen i marts. Det er uden tvivl også noget, som Apples CEO Tim Cook vil bruge i det kommende "fredsmøde" med Samsung, der stadig forventes at blive afholdt senest 19. februar. 

Kilde: Engadget via FossPatents

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies