Apple mister tronen

Apple har i lang tid været kongen af apps, men nu tyder noget på at Apple ellers så sikre fundament skrider.

Apple mister tronen

Når man køber smartphone er det ofte ikke kun fordi vi kan lide enheden, men også hvad den kan. Hvad smartphones kan, hænger i høj grad sammen med kvaliteten og udbuddet af apps og her ser det så ud til at det samlede antal downloads nu er i Androids gunstig. Udviklingen hænger meget tæt sammen med at Android også sidder tungt på det meste af smartphone salget verden over, faktisk er det kun i USA at Apple er det mest solgte mærke.

I Asien har Android i lang tid været det mest brugte styresystem og derfor også det oplagte førstevalg når der skal udvikles apps. En tendens der breder sig verden over p.g.a. Androids dominans. En tendens der i den grad må bekymre Apples chef Tim Cook, som dog vanen tro ikke vil kommentere på de nye tal.

Udviklerne skal selvfølgelig også kigge på indtjening og bundlinje og i Apple’s App Store tjener udviklerne US$ 1, hvor i Google Play det kun er 90 cent, men hvis udviklerne får flere downloads i Google Play, ja så bliver Android det foretrukne valg.
Omsætningen i App Store er i år steget med 12% hvilket selvfølgelig er flot, men Google Play tordner frem med 51%. Dystre tal for Apple der i lang tid har haft App Store’n som sidste bastion i kampen mod Android.

Dyster fremtid?

Apple sælger jo primært dyre smartphones og for de sorte tale på bundlinjen, er det ikke nogen katastrofe, men hvis Apple mister fodfæste på App fronten, vil økosystemet på sigt få store problemer. I Spanien har Apple sølle 4,3% markedsandel, hvor Android lige nu runder 90%. I lande som Spanien er det klart, at Apple bliver andenvalget for udviklere. Spanien er dog ikke et enestående tilfælde og fans af Windows Phone har sikkert også bidt mærke i at WP i flere og flere lande nu har højere markedsandel end iPhone og ofte samtidig med Android som den store vinder.

I 2012 tjente Apple US$ 9 milliarder og 2013 forventes det at være 12.9 milliarder. Altså en pæn sjat penge til krigen mod Android. Med de nye tal om Androids dominans, kan det dog være Tim Cook skal revurdere sine forventninger om at nå 22.4 milliarder i 2016.

Mere til nyheden

Siden denne artikel udkom er der kommet nyt i sagen. mobilsiden har holdt fast i temaet. 18/11/2013 kom der nyt i sagen med artiklen om Tidligere Apple-chef opfordrer Apple til at købe eBay – Følg den videre histore her. Redaktionen har fortsat interesse for emnet. Læs seneste nyt om Tim Cook..