Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple mister vigtigt patent

Apple mister vigtigt patent

Apple har fået frataget et vigtigt og tidligere vindende patent – Samsung glædes dog ved nyheden.

Et af årets helt store taleemner har været patentkrigen mellem Samsung og Apple, hvilket endte i en sejr til Apple og en milliard erstatning til Samsung, men nu kan hele sagen måske vende sig.

For det amerikanske patentkontor har for nyligt været ude og ugyldiggøre et af Apples mest vigtige patenter, ”Pinch-to-zoom”-patentet. Det skriver Cnet.com.

Ifølge det amerikanske patentkontor, som netop har revurderet patentet, er dette ikke længere et gyldigt patent, ej heller patentets 21 krav.

Det har fået Samsung op af stolen i glæde, og har samme dag været i tale med dommeren der afgjorde den tidligere store retssag, der udløste milliarderstatningen, om at lade sagen gå om, da dette patent nu er ugyldigt.

Dermed tager hele Samsung versus Apple sagen en helt ny drejning, som 2013 med sikkerhed vil bringer mere lys over.

Dog kan Apple stadig nå at gøre indsigelse i afgørelsen af patentet, inden det endegyldigt ugyldiggøres.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Thomas Larsen 21-12-2012 14:22:32

Selvfølgelig er der stadigvæk mulighed for at appellere sagen, men det er nu det 2. patent som Apple "indtil videre" har fået ugyldiggjort fra Samsung sagen, så tegner det juryen i endnu dårligere lys end det allerede var.

Men ok, at de forrige problemer allerede ikke var nok, og at der sågar eksisterer en sag hvor juryens beslutning blev stadfæstet på trods af at det blev bevist at hele juryen enten havde taget hårde stoffer (i.e. heroin, osv.), drukket sig fulde, røget hash eller kombination heraf, UNDER sagen, tegner ikke særligt godt for Samsung's argument om juryen uanset hvad.

Men man må håbe at det enkeltvist er nok til at vælte det korthus der åbenbart skal til for at få en ny sag på benene.

0 0
Schwartz 23-12-2012 09:46:15

Enig, man må håbe det er starten på en oprydning i overfladiske patenter...

0 0

Om brug af cookies