Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple mobilbetalings-løsning rører igen på sig

Apple mobilbetalings-løsning rører igen på sig

Tidligere har der været snak om en dedikeret mobilbetalingsløsning på vej fra Apple, og nu begynder rygterne at tage til.

De fleste af Mobilsidens læsere ved sikkert, at iPhones stadig uden om NFC - satser på anden løsning. Apple har ikke udvist særpræget interesse i den NFC teknologi, der er indbygget i de konkurrerende smartphones. 

Apples salgsafdeling frygter Android

Istedet har vi fortalt, at PayPal og Apple arbejder på samme mobilbetalings-løsning, der netop bygger på en anden iBeacon teknologi. Nu forlyder det, at Apple har interviewet topfolk i branchen for en mobilbetalingsløsning, der skal bygges på deres enorme kundebase i iTunes. Det skriver Recode.

Apple har nemlig tidligere udtalt, at deres kundebase strækker sig til knap 600 millioner konti, hvoraf de fleste er tilknyttet et betalingskort. Det ville derfor være en oplagt mulighed for Apple, i at udnytte det potentiale. 

Dansk webshop klar med understøttelse af Passbook

Da Apple introducerede iOS 6 i 2012 fortalte vi også på Mobilsiden, at Passbook fra Apple kan give gennembrud for mobilbetaling. App’en Passbook er en slags digital pung, der kan opbevare gavekort, biletter, kuponer o.lign. Funktionen er ikke just udbredt i Danmark, som vi har set på den anden side af Atlanten.

Ifølge Recode så vil Apple finde en løsning til køb i internetbutikker samt fysiske butikker. I Danmark har vi allerede set tiltag på disse fronter med Danske Banks MobilePay samt teleselskabernes Paii, men ingen helstøbt løsning der klarer det hele. 

Fedt Apple iWatch koncept - se billederne her

Forhandlinger med Paypal er eftersigende stadig igang, men siden at rygterne beretter om møder med ledende figurer på området, så skal vi nok ikke forvente, at høre om mobilbetaling fra Apple til udviklerkonferencen i juni, hvor Apple fremviser iOS 8 (næste store opdatering til styresystemet på iPhone, iPad & iPod Touch).

Apple fremviste ny rekord

Fortrøstningsfuldt er det dog, at Apple-bossen Tim Cook ved fremvisningen af salgstallene i januar gav udtryk for, at virksomheden har stor interesse i området for mobilbetaling. 

Kilde: Recode

 
Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Kim Jensen 06-08-2014 15:00:58

06 august : Der er INTET sket udover at London Tube, Buses and Railway fra 16 september 2014 ALLE kan betales med smartphones med NFC.. dvs. IKKE Iphone..

0 0
Om brug af cookies