Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple Music betaler musikere bedre end Spotify

Apple Music betaler musikere bedre end Spotify

Apple Music, som er klar den 30. juni, udbetaler flere penge til musikere og pladeselskaber end konkurrenten Spotify.

Der er allerede stor konkurrence mellem Spotify og Apple Music, selv om sidstnævnte først er klar den 30. juni.
Der er allerede stor konkurrence mellem Spotify og Apple Music, selv om sidstnævnte først er klar den 30. juni.

Hvor stort et beløb af de $10, som Apple tager for sin musiktjeneste, Apple Music, går rent faktisk til musikerne og pladeselskaberne, der leverer indholdet?

Læs også: Apple Music: Streaming, downloads og radio i én løsning

Det har siden Re/Code interviewet en af Apples underdirektører, Robert Kondrk, om for at blive klogere på.

Her kan han afsløre, at der i USA vil gå 71,5 % af beløbet på $10 om måneden til at betale musikerne og pladeselskaberne for de over 30 millioner sange, der vil være tilgængelige i Apple Music. Uden for USA betaler Apple et endnu højere beløb, som ligger på 73 % af de $10.

De to beløb viser sig at være højere, end hvad Spotify tilbyder, som også har en gratis, men reklamefinansieret udgave. Svenske Spotify giver 70 % af beløbet direkte videre til rettighedshaverne af musikken, men med den reklamefinansierede udgave skal regnestykket gøres op lidt anderledes.

Læs også: Apple Music streamer i lavere kvalitet end Spotify

Sådan ser Apple Music ud til henholdsvis OS X, iOS og Watch OS.
Sådan ser Apple Music ud til henholdsvis OS X, iOS og Watch OS.

”Vi betaler licensafgifter ved hver eneste afspilning inklusiv prøvetilbud og vores gratis radiotjeneste til mobiler, og det løber op i rundt regnet 70 % af vores samlede indtægter, lige som det altid har gjort”, fortæller talsmand hos Spotify, Jonathan Prince.

Apple betaler altså som udgangspunkt flere penge til skaberne bag musikken, men i de hele 3 måneder, som du kan prøve Apple Music i kvit og frit, udbetales der ikke en krone til musikere og pladeselskaber.

Derfor er licensafgiften sat højere end konkurrenten Spotify og det generelle marked for at opveje den manglende betaling i den længere prøveperiode.

Læs også: Spotify vil sænke prisen på familiepakken

I længden vil Apple Music altså være en bedre forretning for musikerne, fordi Apple har potentiale til at få langt flere abonnenter, lyder det ifølge Re/Code.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies