Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple-nyt: iPod Touch, Nano og Apple-TV

Apple-nyt: iPod Touch, Nano og Apple-TV

Her får du overblikket over de nyheder som Apple netop har præsenteret. Der er blandt andet ny iPod Touch med HD-optagelse i posen.

Nettets rygtesmede havde ramt rystende rigtigt, da de gættede på, hvad Steve Jobs havde i posen til aftenens event.

Ud over en komplet redesignet linje af iPod-modeller - deriblandt iPod Touch med Facetime og en kvadratisk iPod Nano - viste Steve Jobs en ny udgave af Apple TV. Nu uden harddisk, men med mulighed for at streame musik, fotos og video.

Aftenens største overraskelse må være at den nye version af iTunes, nummer 10, indeholder en social funktion, der minder ikke så lidt om Facebook - hvor man kan abonnere på kunstnere og venners opdateringer og kommentere dem.

Tjenesten er døbt Ping og iTunes 10 skulle allerede nu være klar til download via apple.com

iPod Touch med Facetime og retina-skærm

Som ventet er iPod Touch blevet udrustet med både retina-skærm og to kameraer, så man kan foretage og modtage Facetime-videoopkald over trådløst net.

Facetime er kompatibel med iPhone 4.

Du kan også optage video i HD-kvalitet (720p) og redigere filmen direkte på iPod Touch, takket vaere den nye Apple A4-processor, der ogsaa findes i iPhone 4 og iPad.

iPod Touch faas i tre stoerrelser: 8, 32 og 64GB. Priserne starter ved 1.799 kroner.

iPod Nano. Kvadratisk og praktisk, men er den god?

iPod Nano har også fået en grundig overhaling. Klikhjulet er erstattet af en trykfølsom skærm og formen er blevet kvadratisk.

Den er blevet udrustet med en klips, så den kan monteres direkte på tøjet, og man kan bruge covers som "badges" på jakken, for motivet kan drejes ved at flippe med fingrene på skærmen.

Nano fåes med 8 eller 16GB hukommelse, og priserne starter ved 1.229 kroner.

Apple erkendte også fejlen ved at pille knapperne af iPod Shuffle. Den nye model har faaet klikhjul. Den findes kun i 2GB-udgave og prisen er 369 kroner

Apple TV. Uden harddisk

Jobs viste også en ny udgave af Apple TV, som er en fjerdedel størrelse af den nuvaerende. Det skyldes blandt andet, at Apple TV version 2 ikke har indbygget harddisk.

I stedet skal man streame indhold fra computeren og fra iTunes. I USA saettes prisen på tv-shows og film ned, de kan ikke laengere købes, men udelukkende lejes.

På bagsiden har den HDMI-stik, strømstik og et USB-stik. Den har indbygget WiFi 802.11n. Den nye Apple TV lanceres om fire uger til en pris på 99 dollar.

Sidst, men ikke mindst, brugte Jobs også aftenen til at vise iOS 4.1 og 4.2. Førstnaevnte frigives i næste uge og indeholder bl.a. understøttelse af HDR-fotos direkte fra kameraet, upload af HD-video over WiFi, spil-netvaerket GameCenter og en række fejlrettelser - deriblandt proximity-fejlen.

iOS 4.2 udsendes til november - også til iPad. 4.2 vil understøtte streaming til Apple TV (kaldet AirPlay) og man kan printe direkte fra iPad.

Læs også:
 - Apple-event: Ny update til iPhone

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Savse 02-09-2010 18:38:50

Nu er jeg blevet i tvivl om jeg alligevel skal købe Iphone 4'eren, eller bare Ipod Touchen, som jo nu også har Retina skærm, HD optagelse osv :/
Så kan jeg jo også beholde min anden mobil??
Damn..

0 0
Kasper 02-09-2010 11:33:32

Christian -

Bare fordi det er et forum for mobiltelefoner, betyder det vel ikke at man ikke kan skrive om spændende nyheder inde for nærliggende områder. Mobilsiden skrev fx. om Samsungs nye Tablet for en uges tid siden. Er dette så også forkert, eller er det fordi du ikke kan klare at Apple får presseomtale???

0 0
Christian Carstensen 02-09-2010 10:06:13

Hvordan ringer jeg med den nye nano? Eller er det bare mig der er browset forkert og åbenbart ikke er havnet på en mobilside....

0 0

Om brug af cookies