Apple og HTC fører stort på smartphones

Nokia, LG og Samsung eksisterede næsten ikke i forbrugernes bevisthed i september måned. Smartphone-salget præges tydeligt af Apple.

Apple og HTC fører stort på smartphones

I september 2010 var over halvdelen, 51 procent, af alle solgte mobiltelefoner i Danmark, smartphones. Det viser hemmelige tal, som dagbladet Børsen er kommet i besiddelse af.

Salget af smartphones domineres af Apple, HTC og Sony Ericsson, der tegner sig for hhv. 34, 22 og 21 procent af alle solgte smartphones i september måned i år.

I samme måned et år tidligere, var Apples salgstal næsten ikke målbare, mens HTC dengang lå på 17 procent. Nokia førte an på smartphone-markedet og sad med en markedsandel på 36 procent.

Nokia kommer tilbage

Selvom der kun stod Nokia på syv procent af de solgte smartphones i september, er flere i markedet ikke i tvivl om, at Nokia nok skal slå tilbage.

– “Nokia kommer igen – big time”, siger analytiker John Strand fra Strand Consult til Børsen. Han henviser til de netop lancerede modeller Nokia N8 og C7.

Nokia selv erkender, at de har en udfordring.

– “Jeg vil gerne være ydmyg og sige, at vi i de sidste måneder ikke har haft de produkter, som vil skulle have. Men vi vil være markedsledende”, siger Nokias landedirektør Ruhne Fiala til Børsen.

Hitlisten

Her er hitlisten over smartphone salget i september 2010. Tallet i parentes viser markedsandelsen i september 2009.

1. Apple – 34 % (1 %**)
2. HTC – 22 % (17 %)
3. Sony Ericsson – 21 % (1 %)
4. Samsung – 9 % (32 %)
5. Nokia – 7 % (36 %)
6. LG – 5 % (13 %)

Kilde: GfK Retail / Børsen

** Apple indgik i 2009 ikke GfK’s markedtal.

Sagen videre

Fortællingen gik sin videre gang. mobilsiden fulgte op på historien. Efterfølgende d. 17/11/2010 publicerede vi en ny vinkel på Smartphones udsætter virksomheder for fareKlik her for at læse artiklen.. De seneste nyhedsartikler om temaet “Smartphone” finder du her..