Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple og Nokia slutter fred

Apple og Nokia slutter fred

Apple kaster håndklædet i ringen i patentsagen mod Nokia. Fremover skal æblefirmaet betale royalties til Nokia for brug af finnernes patenter.

Apple er nu en licenstager af Nokias patenter. Finnerne vandt patenttvisten.
Apple er nu en licenstager af Nokias patenter. Finnerne vandt patenttvisten.

De to firmaer er i helt forskellige situationer, men nu har Apple og Nokia én ting til fælles, nemlig adgang til de samme patenter.

Apple og Nokia har annonceret, at de har indgået et forlig i firmaernes patenttvist.

Og gæt hvad, der ser ud til at Apple har kastet håndklædet i ringen, for Steve Jobs & Co. har indgået en aftale hvor de betaler et uspecificeret beløb til Nokia og derefter skal betale royalties for at bruge Nokias patenter. De nærmere vilkår i kontrakten er fortrolige.

"Vi er meget glade for at Apple tilslutter sig det voksende antal af Nokia-licenstagere," siger Stephen Elop, direktør hos Nokia.

Det er uden tvivl godt nyt for Nokia, men firmaet har det stadigvæk hårdt, og som vi netop har rapporteret, så ser det nu ud til at finnerne snart må se sig overgået af bade Apple og Samsung  (link)

Sagen omhandler  10 patenterede teknologier, der bl.a. inkluderer brugen af GSM, UMTS og Wi-Fi.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Pedro 14-06-2011 16:21:33

hvilken p.. der er størst, så længe de kan "shake hands" og lave gode mobiler til oss ;D

0 0
Henrik 14-06-2011 17:05:40

Helt sikkert, og Apple har bevist, at man med en relativ beskeden markedsandel kan formå at lave noget der er lukrativt for mange udviklere/indholdsleverandører, sig selv osv.osv.

0 0
Henrik 14-06-2011 17:07:12

...men det er forresten dejligt, at retfærdigheden sker fyldest. Apple har beviseligt nasset uhæmmet fra Nokia, og dette forlig samt det ret store beløb er bevis på dette. Nu er der fair konkurrence igen.

0 0
Henrik 14-06-2011 15:50:08

"Det er uden tvivl godt nyt for Nokia, men firmaet har det stadigvæk hårdt, og som vi netop har rapporteret, så ser det nu ud til at finnerne snart må se sig overgået af bade Apple og Samsung (link)"

Det er meget flot copy&paste journalistik, men større hjerneaktivitet og analyse er der ihvertfald ikke.

Jeg er enig i, at Samsung ret hurtig vil kunne overtage førerhatten - de har været nummer 2 og lige i røven i mange mange år. Men Apple? Come on?!? Hvor useriøst kan det blive? Apple havde 4% marketshare sidste kvartal. Der er altså et stykke op endnu.

0 0
Svave 16-06-2011 11:27:47

@Henrik: Jeg er egentlig enig med dig, men vil bare minde dig om at Apple sælger deres produkter med den højste "margin" til sammenligning med de andre leverandøre. Dvs de tjener flere kroner per solgt enhed end nogen anden leverandør. Og det er helt klart en gunstig situation at være i. Typisk har leverandørens skisme været som flg: I dårlige tider sælger man til lav margin, for at erobre markedsandele og i gode tider sælger man til høj margin for at opnå højere indtjening per solgt enhed. Apple's strategi har hele tiden været "høj margin" uanset om det var tale om gode eller dårlige tider. Altså bevæger de sig på Niche markedet som ikke er et let marked at agerer på.

0 0
Henrik 16-06-2011 14:58:35

@Svave: Helt sikkert, og man skal heller ikke sammenligne Apple for meget med Nokia og Samsung. Nokia og Samsung er på mange måder den direkte modsætning til Apple, da de netop henvender til "næsten" alle.

0 0
David 15-06-2011 23:25:48

Kommer lidt an på om du mener antal telefoner, eller antal smartphones. I linket står der smartphones. Fordi der ligger Apple på omkring 25% ikke 4% (hvor har du de 4% fra, smid gerne et link)

http://www.businessinsider.com/android-iphone-market-share-2011-4

0 0
Henrik 16-06-2011 14:56:40

Du har ret. De 4% var overall mobil market share, men de 25% du her referer til er kun USA. USA repræsenterer IKKE hele verdenen - det er efterhånden langt tid siden det var sådan.

Desuden er definitionen af en smartphone temmelig upræcis. Hvis man f.eks. mobiler med som har en appstore, er tallet langt højere (og dermed Apple's andel langt mindre).

0 0

Om brug af cookies