Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple og Samsung gør klar til 2. omgang mudderbrydning

Apple og Samsung gør klar til 2. omgang mudderbrydning

I dag starter nye og potentielt mere omfattende patentstridigheder mellem techgiganterne Apple og Samsung.

I starten af marts kunne vi fortælle, at Apple mod Samsung i USA afgjort. Første runde i patentstridighederne på amerikansk jord tabte Samsung, da afgørelsen tvinger dem til at betale Apple 930 millioner dollars. Begge parter har dog valgt at appellere.

Apple vinder endnu et slag mod Samsung - denne gang i Japan

Idag starter anden runde, og analytikere forventer, at der denne gang kan blive tale om langt højere beløb på spil for Samsung, da de ifølge Apple overtræder patenter på nyere enheder så som Galaxy S3. Det skriver TheGardian via phoneArena.

iPhone 5C sælger bedre end Samsung Galaxy S4

Retsagen omhandler 5 overtrådte patenter, heriblandt det såkaldte “universal search” hvor man eksempelvis tapper på en adresse eller telefonnummer på en hjemmeside, der så automatisk åbner den nødvendige applikation. Derudover er det velkendte patent “slide to unlock”(skub for at låse op) også i spil, da det stadig bruges i Samsungs mobiler.

Apple kræver, at Samsung skal betale et svimlende beløb på 2 millarder dollars, hvilket kommer sig af, at Tim Cook og Co. vil have 40 dollars for hver solgte Samsung enhed. Om det lykkedes Apple, at få det vedtaget, vil kun tiden vise. 

Samsung går i flæsket på Apple i nye reklamer

Samsung er selvfølgelig selv ude med snøren og beskylder blandt andet Apple, for at overtræde patenter vedrørende dataoverførsel på både iPhones og iPads. Det forlyder desuden, at Samsung vil inddrage samarbejdspartneren Google i retsagen, i håb om at få sat en stopper for retsforfølgelserne.

Samsung og Google går sammen i ny patent-aftale

Indtil nu er det Apple, der overordnet set har vundet flest sager, og tiden vil vise, om de går endnu en sejr i møde. Det forventes at dagens retssag kan trække ud, og først se sig afsluttet engang i maj. 

Kilde TheGardian via phoneArena

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

TF 31-03-2014 12:58:21

Mon ikke google er kloge nok til at holde sig fra den hvepserede her og lade apple og samsung selv ordne deres egne kampe.

0 1

Om brug af cookies