Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple og Spotify har stjålet radioen

Apple og Spotify har stjålet radioen

En radiomand anklager Apple og Spotify for at stjæle radioen. Han opfordrer til sagsanlæg.

En radio og en radio. (Foto: John G. Pedersen).
En radio og en radio. (Foto: John G. Pedersen).

Radio er ikke en musikstream som lytterne selv sammensætter. Det mener James radiofuturisten James Cridland, der går i rette med de mange jukeboks-baserede tjenester, der bruger ordet ”radio” til at beskrive deres tjeneste.

Apple anvender ”radio” i navnet iTunes Radio og Spotify har også et produkt der hedder Radio, benævnt som ”Artist radio baseret på…”.

James Cridland mener, der er lige så lidt radio over disse tjenester, som der er i playlisten på en iPod.

- Radiochef: iTunes Radio er ikke en trussel

- ”At kalde en jukeboks for ’radio’ er at gøre radio en bjørnetjeneste. Vi vil opleve en generation af lyttere, der tror, at radio er en enkelt jukeboks-tjeneste uden sjæl,” mener radiomanden ifølge Radioassistant.com.

Han opfordrer branchen til at gå sammen og insistere på, at Apple fjerner ordet ”radio” fra tjenesterne.

Gyldendals opslagsværk Den Store Danske beskriver ’radio’ på følgende måde: ”Massemedie, der analogt (via radiobølger) eller digitalt (via luft, kabler, satellitter, internet, telefoni etc.) overfører lydsignaler fra en radiostation til en radiomodtager, se også radiokommunikation”.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Emil 19-06-2013 13:00:44

Jeg synes det er sjovt at det er lige apple (og Spotify) den her klage skal gå ud over, fordi der er noget der hedder pandora, og det eneste deres hjemmeside har er netop dette Radio-princip som der nu bliver klaget til Apple og Spotify om. Så vidt jeg ved var det, det en af de første steder der kom denne slag radio noget. Så måske lige gå på dem før apple og spotify

0 0
Karim 16-06-2013 22:40:15

Man høre da ikke radio for at høre musik, det gør jeg ihver tilfælde ikke! jeg høre da radio for at høre alle de fantastike radio-programmer der kommer inklusiv monte-carlo og lågsus på p3 ;), jeg høre jo aligevel så meget musik i hverdagen! jeg meget heller vil høre alle de tosset inlæg der er UDEN REKLAMER Tak! :)

0 0
Frederik 13-06-2013 15:24:17

Hvis jeg skal koncentrere mig, så hører jeg Spotify "Radio" og hvis jeg skal lave noget praktisk arbejde eller bare slappe af, lave mad mv., så kan jeg godt lide at høre ægte radio, hvor der bliver snakket, diskuteret og spillet musik. For mig er det to forskellige verdener. Og nej, jeg vil ikke have Spotify "Radio" med taleindslag som er optaget på forhånd - altså en slags autoradio.

0 0
Jesper 13-06-2013 13:28:02

Musikradio har måske ikke den store fremtid, da Last.fm fx. er langt bedre til at sammensætte interessante playlister end selv den mest ihærdige The Voice DJ.

Jeg tror derimod ikke at taleradio som Radio24Syv og P1 er truet. De leverer et unikt indhold man ikke kan få bedre andre steder. Samtidigt udgiver de hele deres katalog som podcasts, så de udnytter også den nye teknologi optimalt.

0 0
Jeppe Andersen 12-06-2013 21:44:47

Mon ikke gammeldags Radio bliver erstattet af Podcast :)?

0 0
Henrik 12-06-2013 17:08:44

Han har egentlig ret. Spørgsmålet er så om der stadig er et marked for snakke radio med lidt musik bestemt af værten, som jo ER rigtig radio.

Det er jo rigtigt, at Spotify osv. jo er en slags jukeboks. Det er faktisk nærmest lige præcis det det er.

0 0
Footiefan 12-06-2013 17:13:42

De unge i dag tror jo nærmest nettet altid har været her - hvordan har vi overlevet uden. Måske er det vigtigere at tage fat der, end hvad ordet "radio" betyder ;-)

0 0
hellas7 12-06-2013 18:20:41

altså de gode radio-programmer (*Monte-Carlo*) har jo ingen problemer med at tiltrække lyttere, så hvis der generelt var virkelig meget kvalitet/sjov i radioværterne tror jeg heller ikke der ville være et problem.

Problemet er jo at 9/10 radioprogrammer efter min mening er ligegyldig snak, hvorefter musikken prøver lidt at indfange det hele og på denne måde failer

0 0
TF 12-06-2013 16:59:53

Mere er der vist ikke at sige om den stakkels "radio" mand.

0 0
Footiefan 12-06-2013 17:11:56

Ja hold nu kæft en gang ævl....

0 0

Om brug af cookies