Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple og Verdensnaturfonden i kamp om bæredygtige skove

Apple og Verdensnaturfonden i kamp om bæredygtige skove

Californiske Apple går sammen med Verdensnaturfonden om at redde og sikre skove for at gøre dem bæredygtige.

Apple indleder et samarbejde med Verdensnaturfonden, også kendt som WWF, for at beskytte og skabe nye skove, der er bæredygtige og som skal bruges til at levere papir til indpakningen af produkterne.

Projektet går ud på, at op mod 400.000 hektar skov vil blive beskyttet i et forsøg på at skåne miljøet ved at opretholde den nødvendige mængde skov i forhold til hvor meget, der fældes.

Kina er verdens største importør af træ, og derfor mener direktør i WWF, at det er nødvendigt for Kina at øge egen produktion - og det vil Apple gøre en indsats for på forsvarlig vis.

Læs også: Apple foretager rekordinvestering i Danmark

I en pressemeddelelse fortæller Apples vicedirektør for miljøinitiativer, Lisa Jackson: 
"Skove, som energi, kan blive vedvarende energiressourcer. Vi tror, at vi kan køre på naturligt udskiftelige ressourcer og sikre, at vi beskytter - og skaber - så meget bæredygtigt fungerende skov efter behov til at producere det blanke papir, der er i vores produktindpakninger. Dette er et vigtigt skridt mod målet og vores forpligtelse til at efterlade verdenen bedre end vi fandt den."

Læs også: Tidligere Apple-medarbejder fortæller om giftigt arbejdsmiljø

Dette er seneste tiltag i Apples strategi om at bruge vedvarende energi i Kina. En solfangerpark på 20 megawatt er allerede opbygget i Sichuan-provinsen i Kina, som genererer mere energi, end Apple bruger i alle butikker og kontorer i Kina.

Den amerikanske gigant stopper ikke her. Tim Cook, Apples direktør, fortæller, at man er klar til at begynde at lede vejen mod at reducere CO2-udledningen fra produktionen af produkterne.

”Dette vil ikke ske natten over - det vil rent faktisk tage år - men det er vigtigt arbejde, der er nødvendigt, og Apple er i en unik position til at tage initiativet mod dette ambitiøse mål,” fortæller Tim Cook.

Og med et Apple-datacenter på vej til Danmark, der drives af vedvarende energi, understreger Apple sin vilje til at gøre en forskel for miljøet,

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies