Apple ønsker at fjerne printer drivere!

Printerdrivere bliver antikke i takt med de fleste printere er trådløse.

Apple ønsker at fjerne printer drivere!

Efterhånden som trådløse printere bliver mere og mere en standard i de fleste hjem, så bliver printer drivere også en slags antik. Godt nok finder de nyere styresystemer som Mac OS og Windows selv driverne når printeren tilsluttes, men det er nu en gang en lidt forældet løsning!

Flere trådløse printer bruger i dag den såkaldte “cloud” funktion til at sende dokumenter fra en computer eller anden enhed til printeren.

Apple mener derfor at vi skal af med de printer drivere og har i den anledning indgivet nogle patenter som formentlig kan løse dette problem. Ideen er at kunne udskrive protokoller og API’er uden brug af drivere. Med en teknologi som AirPrint, har Apple gjort det lettere at udprinte dokumenter og billeder fra en iOS enhed som iPhone, men indtil videre har det været begrænset hvilke printere der kan benytte dette AirPrint, her i blandt HP printere.

Jeg håber at vi kommer til at se denne “cloud-printning” som en standard fra alle producenter af printere i fremtiden, – det vil være til alles fordel!