Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple ønsker at fjerne printer drivere!

Apple ønsker at fjerne printer drivere!

Printerdrivere bliver antikke i takt med de fleste printere er trådløse.

Efterhånden som trådløse printere bliver mere og mere en standard i de fleste hjem, så bliver printer drivere også en slags antik. Godt nok finder de nyere styresystemer som Mac OS og Windows selv driverne når printeren tilsluttes, men det er nu en gang en lidt forældet løsning!

Flere trådløse printer bruger i dag den såkaldte “cloud” funktion til at sende dokumenter fra en computer eller anden enhed til printeren.

Apple mener derfor at vi skal af med de printer drivere og har i den anledning indgivet nogle patenter som formentlig kan løse dette problem. Ideen er at kunne udskrive protokoller og API’er uden brug af drivere. Med en teknologi som AirPrint, har Apple gjort det lettere at udprinte dokumenter og billeder fra en iOS enhed som iPhone, men indtil videre har det været begrænset hvilke printere der kan benytte dette AirPrint, her i blandt HP printere.

Jeg håber at vi kommer til at se denne “cloud-printning” som en standard fra alle producenter af printere i fremtiden, – det vil være til alles fordel!

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Tommy 17-08-2011 13:19:07

Det er fra HP's side at man ønsker at fjerne drivere bl.a.a ved deres ePrint "teknologi" som jo blot er at printeren har egen e-mail adresse og dermed behøver man ikke drivere på sin pc.

Med HP's cloud-løsning, Snapfish, er det selvsagt heller ikke nødvendigt med drivere.

Apples AirPrint er en fin løsning, men den findes jo i forvejen (de to ovenstående løsninger) og Airprint virker kun til de HP printere som kan tilsluttes wifi (der samtidig har HP ePrint) så det er jo bare dobbeltkonfekt.

0 0
Per 17-08-2011 13:40:50

Mon ikke at med tiden, så apples løsning integreres i iCloud, så det er en integreret del, og det gør HP´s løsninger ikke.

0 0

Om brug af cookies