Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple opgraderer appen Beskeder med 10 store nyheder

Apple opgraderer appen Beskeder med 10 store nyheder

Apples Beskeder-app i iOS 10 får en stor opgradering med 10 helt nye funktioner, der gør det nemmere at udtrykke sig på helt nye måder.

Den mest benyttede iOS-app, Beskeder eller Messages, gennemgår en stor forandring i iOS 10. Hvis du har iMessage aktiveret, nyder du allerede godt af et væld af smarte funktioner, som gør det at sende tekstbeskeder frem og tilbage langt sjovere og smartere.

Læs også: WWDC: Apple iOS 10 - Her er de største nyheder

Med iOS 10-udgaven af Beskeder kan du se frem til endnu mere sjov og spas, for den nye opdatering bringer en masse nyheder med sig det nemmere at udtrykke sig i samtaler.

Nedenfor følger de 10 nyheder, som Apple lagde vægt på i gårsdagens præsentation af Beskeder til iOS 10.

1: Forhåndsvisning af links
I tekstbeskeder er det ikke altid synderligt læsevenligt, når der pludselig kommer et flere linjer langt link til en hjemmeside. Med iOS 10 vises links på samme måde som Facebook Messenger – altså i et vindue med forhåndsvisning af hjemmesiden. Ved videoer fra eksempelvis YouTube kan du tilmed afspille dem direkte i boksen med forhåndsvisning.

2: Nem adgang til at sende billeder
Ved at klikke på kameraikonet i venstre hjørne får du nu nem adgang til kameraet, hvor du ser direkte hvad kameraet viser. Du kan naturligvis også blot vælge mellem allerede gemte billeder.

3: Større emojis
Emojis er blevet et så stort hit, at det nu ikke er tilstrækkeligt at have dem i samme størrelse som den almindelige tekst. Apple har nemlig forøget størrelsen på emojis tre gange.

4: Erstat tekst med emojis
Når du har skrevet en tekstbesked og overvejer at indsætte emojis i den, bliver dele af teksten nu fremhævet med gul skrift, hvis du klikker på emoji-knappen. Når du så klikker på de fremhævede ord, erstattes ’pizza’ eksempelvis med en pizza-emoji og en ’basketball’ bliver ikke overraskende til en basketball-emoji. Beskeder-appen genkender selv hvilke ord der kan erstattes af emojis.

5: Effekter på taleboblerne
De blå, grønne og hvide talebobler i Beskeder har hidtil været helt identiske i størrelse, udtryk og form, men det ændrer sig i iOS 10. Nu kan du udtrykke dig på helt nye måder med effekter på taleboblerne.
Hvis du eksempelvis vil sende en besked, der ’råbes’ ud, vil en effekt få taleboblen til at ryste og zoome ind og ud, når den kommer frem. Du kan også vælge en besked, der stille og roligt toner frem som hvis du forsigtigt siger noget.

6: Reager på modtagne beskeder
Som noget nyt kan du også nu reagere på de beskeder, du modtager. Det bliver ikke meget simplere end at du blot trykker på en modtaget besked, hvor du præsenteres for seks forskellige reaktioner – præcis som Facebook for nyligt introducerede i opslag.

7: Håndskrevne beskeder
Hvis du ønsker at gøre beskederne mere personlige, understøtter Beskeder i iOS 10 nu håndskrevne beskeder, som hos modtageren vil blive afspillet på præcis den måde, som du skrev beskeden på.

8: Digitale tegninger
Lige som på Apple Watch kan du via Beskeder sende digitale tegninger, hvor du kan tegne smileys og endda sende din puls afsted. Kun fantasien sætter her grænser.

9: Effekter i fuld skærm
I visse tilfælde er det ikke nok bare at sende en almindelig besked eller et billede. Den nye opdatering gør det muligt at sende effekter i fuld skærm. Hvis du bl.a. skriver ”glædeligt nytår”, overtages hele baggrunden af farverigt fyrværkeri, der passer til beskeden.

10. iMessage-apps
Lige som Facebook Messenger er iMessage nu en appbutik, hvorigennem du kan bruge andre små apps, bl.a. Square, Flightradar24 og OpenTable. Mulighederne er her mange. Du kan eksempelvis overføre penge til andre direkte gennem Beskeder, hvis en app såsom MobilePay lader sig integrere i Beskeder.

Med disse 10 nye ændringer ser Apple dermed ud til at tage Beskeder i samme retning, som Google har gjort med den nye beskedapp Allo, der også er centreret omkring at udtrykke sig på nye måder. Forskellen er naturligvis bare, at Apple i forvejen har sin kæmpemæssige skare af brugere på platformen, mens Allo starter fra scratch.

Læs også: WWDC: WatchOS 3.0 gør Apple Watch op til 7 gange hurtigere

Også hos Facebook er der hentet megen inspiration med brugen af bl.a. reaktioner, apps i Messenger, klistermærker og forhåndsvisning af links.

Alle de fremviste nyheder kommer til at virke på både iPhone, iPad, Apple Watch med watchOS og ikke mindst Mac-computere med det nye macOS, når softwaren i alle enhederne opdateres i september måned.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies