Apple opkøber analyseservice for musik

Musicmetric giver bud på, hvad for noget musik, der er trendy lig enetop nu, og firmaet bag er nu Apples

Apple opkøber analyseservice for musik

Med Beats fik Apple en endnu større position i musikbranchen end alene med iTunes, og nu har Apple igen købt et musikrelateret firma. Det er det britiske firma Semetic, der kører analyseservicen Musicmetric, der nu kan sætte et æble på visitkortet.

Musicmetric analyserer, hvilken musik der er oppe i tiden lige nu, og det er ikke kun de officielle hitlister, Musicmetric får data fra. Også en del piratkopieret musik kommer med i Musicmetrics data.

Læs også: Beats officielt en del af Apple, 200 medarbejdere overlapper

Det er tvivlsomt, om Musicmetric vil få lov til at køre videre som et selvstændigt foretagende. Flere og flere musiktjenester tilbyder at finde og blande det seneste nye for brugerne, og det vil sandsynligvis være i denne form, Apple vil udnytte Musicmetrics kundskaber.

Apple kan faktisk have overtaget firmaet helt tilbage i oktober sidste år, men det er altså lykkedes at holde overtagelse skjult helt indtil nu.

Sagen efterfølgende

Historien tog relativt hurtigt en ny drejning. mobilsiden kunne ikke lade være. 6/1/2015 vinklede vi sagen videre med en artikel der omhandler Google Cast kaster også med musik – Du finder artiklen her. Få også seneste nyt om sagen ved at trykke her..