Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple opkøber en del af Intel

Apple opkøber en del af Intel

Apple opkøber Intels smartphone-modem forretning, hvilket potentielt kan gøre dem uafhængige af Qualcomms modemmer.

Apple har længe forsøgt at begrænse firmaets afhængighed af Qualcomms smartphone-modemmer. Det er blandt andet blevet gjort ved at bruge Intels dele i deres enheder, sammen med Qualcomms.

Læs også: Qualcomm skal alligevel levere 5G-modem til Apple

For et par måneder siden kom det frem, at Apple og Qualcomm havde indgået forlig i en sag, der effektivt satte Intel ud af spillet, og efterlod dem uden kunder til deres 5G-modem-afdeling.

Apple kommer nu til at overtage alle Intels patenter til smartphone-modemmer.
Apple kommer nu til at overtage alle Intels patenter til smartphone-modemmer.

Nu har Apple imidlertid valgt, at opkøbe den del af Intel, der producerer modemmer til smartphones. Ifølge en pressemeddelelse fra Apple selv, betaler den amerikanske gigant en milliard amerikanske dollars i en handel, der forventes at blive afsluttet i fjerde kvartal af 2019. Med i handlen følger 2.200 medarbejdere fra Intel, sammen med intellektuelle ejendomsrettigheder, i form af patenter og lignende. Derudover overtager Apple selvfølgelig det udstyr, der har været tilknyttet Intels modemafdeling samt afdelingens lejemål. 

Når handlen er afsluttet, og Apple dermed ejer de pågældende patenter fra Intel, vil Apple have rettigheder over mere end 17.000 pantenter indenfor trådløs teknologi. Det skal understreges, at handlen kun omfatter den afdeling, der har udviklet og produceret modemmer til smartphones. Intel vil stadig fortsætter deres udvikling og produktion af modemmer til alt andet.

Læs også: Samsung vil lave bedre chipsæt end Qualcomm og Apple

Handlen med Intel betyder, at Apple nu får deres egen modem-afdeling, der selvfølgelig kommer til at fungere som direkte konkurrent til Qualcomm. Det er dog ikke sikkert at Apples nye modem-afdeling kommer til at konkurrere med Qualcomm lige med det samme. Dengang Apple og Qualcomm indgik forlig lød det, at Intel var for langt bagud, i forhold til udvikling af 5G-modemmer. Hvis det stadigvæk er tilfældet, så vil Apple stadigvæk have brug for Qualcomm, hvis de skal følge konkurrenter som Samsung og Huawei på 5G-området.


Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies