Apple overvejede iPhone med fysisk tastatur

Apple havde tre prototyper, inden lanceringen af den første iPhone, afslører tidligere medarbejder. Den ene var med fysisk tastatur.

Apple overvejede iPhone med fysisk tastatur

Apple satsede stort på touch-skærmen, da de for snart fem år siden lancerede den første iPhone. Al indtastning skete – og sker stadig – via et virtuelt tastatur, men det kunne være gået meget anderledes til at begynde med.

Tidligere Apple-medarbejder Tony Fadell afslører således over for The Verge , at Apple havde skåret iPhone-udviklingen ned til tre prototyper, inden de valgte at gå videre med det nuværende koncept.

Ifølge Tony Fadell, som nåede at arbejde med udviklingen af hele 18 generationer af iPod’en, var der tale om en udgave med fysisk tastatur, en udgave kaldet “iPod + Phone” og den velkendte udgave fra 2007 ved navn “iPhone”.

Tony Fadell var med i udviklingsprocessen helt frem til 3GS-modellen, inden han i 2010 forlod Apple for at starte termostat-virksomheden Nest.

Fortsættelse følger

Sagen er slet ikke slut. Redaktionen har fulgt op på artiklen. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. 27/4/2012 kørte vi en vinkel på Apple sætter rekord i salg af iPhone og iPads – Forstættelsen i sagen kan læses her. Se de seneste nyheder om emnet her.