Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple overvejer at flytte fabrikker til Indien

Apple overvejer at flytte fabrikker til Indien

Apples største underleverandør, Foxconn, pønser på at flytte dele af produktionen til Indien. Kinesiske lønninger er for dyre

Hvis du i fremtiden vender bunden i vejret på din iPhone, kan det være ’Made in India’ printet på bag på æblesmartphonen. Apples største underleverandør, Foxconn Technologies, planlægger nemlig at rykke dele af produktionen fra Kina til Indien.

Kilder fra den Indiske regering bekræfter over for Reuters, at taiwan-baserede Foxconn er i forhandling, omkring udviklingen af 10 til 12 indiske fabrikker inden udgangen af 2020.

Minister for Maharashtra-delstaten bekræfter over Reuters, at Foxconn spejder efter lokationer i delstaten, og at både iPhones, iPads og iPods potentielt vil blive produceret der i fremtiden.

Hverken Foxconn eller Apple, har officielt kommenteret nyheden.

Kinesiske Foxconn-ansatte får snart konkurrence fra Indien.
Kinesiske Foxconn-ansatte får snart konkurrence fra Indien.

Et IT-comeback for Indien

Foxconns virksomhedsplan signalerer en genoplivning af den indiske tech-industri, som led efter at Nokias produktionsstop og finanskrisen. Indien har, under statsminister Narendra Modis ledelse, søgt at genvinde andele fra Kina og Taiwan.

Samtidig markerer den et comeback for den gryende middelklasse i Indien, som erhvervede sig en halv million iPhones i sidste kvartal 2014, hvor der over hele 2013 blev solgt en enkel million.

Fabriksplanerne ses samtidig som et forsøg på at holde produktionsomkostningerne nede, efter flere år med stigende lønninger i Kina.

Læs også: BBC afslører skræmmende arbejdsforhold hos iPhone-producent

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies