Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple patent: Høretelefoner til fitness

Apple patent: Høretelefoner til fitness

Apple har tilsyneladende haft øje for fitness-relaterede “wearables” længe og tildeles nu patent på smarte høretelefoner.

iWatch-snakken har efterhånden stået på længe, og vi har allerede set et hav af smarte-ure, der kan snakke sammen med vores smartphones. Så selvom at iWatch og iOS 8 skal fokusere på fitness og sundhed, så er der stadig mulighed for, at Apple ikke tror på uret, som en del af succesen. 

Området for fitness og sundhed er en helt anden sag. Det viser sig nemlig, at Apple, helt tilbage i 2008, indsendte en patentansøgning på smarte høretelefoner, som de netop er blevet tildelt. Det skriver AppleInsider via CNET.

Patentet, der går under navnet "Sports monitoring system for headphones, earbuds and/or headsets”, beskriver produkter, der kan overvåge dit helbred og sundhed samt eventuelt udføre opgaver baserede på dine bevægelser med hovedet.

Opfindelsen bygger altså særligt på tanken om, at sensorer, der har kontakt med huden, kan opsamle data fra eventuel hjerteslag, temperatur, sved osv. Det er desuden tanken, at disse høretelefoner via sensorer kan styre særlige opgaver handfrit, så som at skifte musikken eller ændre lydstyrke blot ved at vippe hovedet.

Hvis ikke uret kommer hvorfor så høretelefoner?

Ved sommertid sidste blev Apple-bossen Tim Cook interviewet til D11-konferencen, og udspurgt til mening omkring Google Glass og “wearables”(bærbare gadgets) generelt. Her gav han særlig udtryk for, at han ikke troede på Googles briller som et mainstream-produkt. 

Argumentet lød meget lig det han brugte, da han et øjeblik efter blev spurgt ind til smarte-armbånd eller ure. Altså at der er udfordringer ved, at skulle overbevise nogle, der ikke bruge briller eller ure, om pludseligt at skulle gøre det. 

LG præsenterer LG Lifeband Touch og øretelefoner til hjertet 

Det problem ville formentlig ikke være til stede på smarte høretelefoner, da de bruges af alle, der nyder at lytte til musik på farten eller blot for sig selv. Det er naturligvis spekulationer, og selv om at Apple nu er blevet tildelt patentet, er der ingen vished for, at vi nogensinde får et sådant produkt at se.

Kilde: AppleInsider via CNET.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

BE 20-02-2014 00:37:37

Det ligner til forveksling mange af de høretelefoner som allerede findes på markedet, eller følger med en mobiltelefon nu om dage, så hvor er nyheden???

Nyheden ligger vist i patentet, det skal åbenbart være den fremtidige indtægtskilde for Apple via retssager om patentrettigheder.

Deres Watch er gået i stå, og nu tror de heller ikke på det selv længere ifølge Tim Cook, og tilbage er snart kun Iphone og IOSx i nye versioner.

Resten er patentretssager med mia. af kroner i.

1 2
Christian 19-02-2014 11:39:18

.. Så når der er en udfordring i få folk til at gå med et armbånd eller ur, fordi de normalt ikke går med et armbånd eller ur, så er der med disse høretelefoner, ingen udfordring i at få de folk til at gå med høretelefoner som normalt ikke går med høretelefoner eller høre musik??

2 3
Peter Lyck 19-02-2014 15:15:12

Jeg vil også give både Morten og Tim Cook ret.

Der er forskel på om du løber en tur med ørepropper/bøffer eller om der er tale om et produkt du går med altid.

Hvis du går rundt med Google Glass og Galaxy Gear så sender du det mest ultimative nørdsignal nok på den knap så fikse måde, ingen af produkterne specielt kønne.

Hvis du vil have folk(bredt) til at gå med et smart ur, så skal der tages højde for at det er et smart ur og ikke en skærm med rem. En svær opskrift, men pointen er at et smart uret både skal være smart(brugbare funktioner) og et slags smykke.

Jeg er ikke stor Apple-fan, men de billeder der er vist af iwatch viser et noget i retning af det jeg tænker på som noget der måske kunne virke fordi det er simpelt... dog er jeg ikke designer og apple har ikke meldt noget officielt ud.

Samsung har desværre valgt store mængder uskøn plastik i deres nye 'smykke', nej tak. Men der går vel 5 generationer før de laver noget der smukt.

Næste problem med smart watch er batterilevetiden, det er ikke godt hvis det er noget man skal bruge hver dag.

Jeg kunne skrive det samme om Google Glass.

Jeg er ikke i tvivl om at Google Glass og Galaxy Gear har deres har nogle brugbare funktioner, men nok ikke som noget den brede befolkning vil bruge.

4 0
19-02-2014 20:49:47

Mr. Cooks argumenter falder jo lidt til jorden, da hans egen tidligere chef jo netop overbeviste folk om at de havde brug for den der overdimensionerede mobile skærm han valgte at kalde ipad. Forskellen er bare at de andre er first movers, hvor apple først smider noget på gaden, når det er helt klart til at gå mainstream. Selvfølgelig bliver smartwatches, smartglasses og andre wearebles fremtiden. Design, ja det er den dag i dag en smagssag. Men kan da kun give dig ret i at galaxy gear er noget af en moppedreng. Men heldigvis findes der snart rigtig mange der laver smartwatches.

0 1
TF 19-02-2014 21:25:34

"Selvfølgelig bliver smartwatches, smartglasses og andre wearebles fremtiden" hvorfor ? Kunne det ikke lige så godt floppe fælt og være glemt om et års tid ?

1 0
Morten Rank 19-02-2014 11:52:39

Hej Christian. Det er ganske vist spekulationer, men tidligere generationer er faste brugere af armbåndsure. Det kan man ikke sige om nutidens ungdom, der istedet bruger smartphonen til at tjecke klokken.
Vores generation streamer løs fra Spotify og gerne ved brug af høretelefoner, hvilket også er argumentet for, at de nok er mere tilbøjelig til at springe med på smarte høretelefoner. Mvh Morten Rank, Mobilsiden.dk

4 2

Om brug af cookies