Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple patenterer sikker sms-skrivning

Apple patenterer sikker sms-skrivning

Koncenteret brug af mobilen når du er på farten, kan være farlig. Nyt Apple-patent har måske løsningen på det problem.

Når vi farer rundt i trafikken med smartphonen i hånden, er koncentrationen ikke altid rettet mod vore fælles trafikanter. Det kan ende farligt, og det har Apple måske nu tænkt sig at gøre noget ved. 

Apple vinder endnu et slag mod Samsung - denne gang i Japan

Techgiganten er nemlig netop blevet tildelt et “transparent texting”(gennemsigtig sms-skrivning) patent, som de søgte tilbage i 2012. Tanken er, at kameraet på iPhone skal udnyttes, og baggrunden af sms-samtalen gøres gennemsigtig. På den måde kan brugeren stadig følge med på skærmen imens tekstboblerne flyder ovenpå. Det skriver AppleInsider.

Apple patent: Høretelefoner til fitness

Der findes i forvejen adskillige apps i App Store, der byder på en lignende funktionalitet så som Type n Walk. Ideen fra Apple går dog på, at det skal være en integreret del af styresystemet, så man evt. kan skifte baggrund direkte i Beskeder-app’en, eller måske bruge det ved surfing eller læsning.

Selvom Apple nu er tildelt patentet hos U.S. Patent and Trademark Office, så er der ingen garanti for, at vi nogensinde ser funktionen indbygget i iOS. Apple har i forvejen investeret masser af ressourcer på, at udvikle Siri siden introduktionen i 2011. Siri kan, som mange er jer ved, jo klare sms’erne håndfrit, hvis man altså benytter et af de understøttede sprog. 

Dog har virksomheden, med lanceringen af iOS 7, også vist særlig interesse i et anderledes design med transparente effekter, netop for at give dybde i brugerfladen. Det ville måske derfor ikke være utænkeligt, hvis vi kunne få en “gennemsigtig” iPhone at se i fremtiden.

Kilde: AppleInsider

 
Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Jesper Vejle Krog 31-03-2014 09:56:56

Man kunne jo også bare se sig for eller gå ind til siden og stoppe når man skal SMS´e Så vigtigt er det vel heller ikke at man ikke lige kan sætte farten ned hvis der absolut skal svares her go nu.

0 0
Da Nizzel 31-03-2014 07:31:32

Men er det ik ret ulovligt at skrive SMSer, når man køre bil i de fleste lande ??? for så opfordre Apple jo folk til at bryde loven.

1 0
Martin 29-03-2014 21:02:04

Hvor er det typisk Apple at tage patent på noget som andre har opfundet før dem.

3 1
TF 30-03-2014 14:42:45

Alle de andre gør det jo så hvorfor skulle apple så ikke også ?

0 3
28-03-2014 09:10:31

Det må være metoden de bruger der har fået patent, da der som i selv skriver er ret mange apps til de forskellige platforme der kan give denne funktion.

0 2
Jacob 28-03-2014 08:44:41

Det kommer da aldrig til at fungere. Folk sidder jo ikke og peger kameraet ud af ruden når de sms'er. Det peger da nærmere mod gearstangen eller radioen.

2 1
Morten Rank 28-03-2014 09:11:49

Hej Jacob.
Tanken er ikke at Apple vil gøre det nemmere at bruge mobilen i bilen. Det er mere tænkt til gående når de bevæger sig rundt i trafikken. Du har dog fuldstændig ret i at løsning af problematisk, da mobil jo oftest ikke peger direkte fremad.

Vh Morten Rank, Mobilsiden.

2 1
Om brug af cookies