Apple præsenterer OS X Yosemite – enhver iOS brugers drøm

Med aftenens lancering er der nu endnu flere grunde til at vælge Mac, hvis du i forvejen er glad for Apples iPhone.

Apple præsenterer OS X Yosemite – enhver iOS brugers drøm

Ganske som forventet så bragte aftenens lancering et mere fladt udseende til Apples Mac computere med den såkaldte “Yosemite” opdatering, der er klar engang i efteråret til gratis download.

Udseendet er kraftig inspireret fra iOS 7 med flade ikoner og gennemsigtige detaljer, hvilket faktisk gør systemet mere simpelt og brugervenligt.

OSX Yosemite

Notikationscenteret har også fået et iOS 7-make over, og med mulighed for samme widgets tilføjelser som vi har set til iOS 8. Den smarte Spotlight søgefunktion er blevet endnu bedre, og nu med mulighed for at søge ud over det lokale indhold på computeren.

iCloud Drive, der fremover gør det nemmere at administrere filer imellem apps, har naturligvis også fundet vej til Apples line-up af computere. Derudover har Apple løst problemet med vedhæftede filer i mails, der via iCloud’s nye “Mail Drop” funktion nu kan sendes på op til 5 GB.

Sender du et billede på Mac med mail så vil du desuden have mulighed for at fremhæve og markere indhold ved blot at tegne på trackpad, der er multitouch musen på en Mac.

OSX Yosemite

Safari har skoddet den nuværende “Top sites” oversigt til fordel for den, som vi kender fra iOS 7. Derudover er der kommet nye tab(fane)-muligheder og bedre mulighed for privat browsing.

iOS og Mac er nu bedste venner
Aftenens store nyhed var foreningen mellem Apples iOS enheder og Mac, og her var der i den grad noget at komme efter. Den smarte AirDrop funktion som først fandt vej til Mac og med iOS 7 til iOS, virker nu mellem de to platforme. Det har været en stort ønske fra brugerne.

OSX Yosemite

Derudover har Apple løst problemet med iOS brugere og deres SMS-venner. Fremover vil SMS-beskeder nemlig også finde vej til Mac, som naturligvis kan besvares som iMessages hidtil. Derudover kan man på samme måde foretage og modtage normale telefonopkald via iPhone.

Den smarte nye “Handoff” feature ved hvor din Mac og iOS enhed befinder sig. Så når du evt. starte på en mail på din iPhone, og nærmer dig din Mac, så kan du med et klik fortsætte derfra.

OSX Yosemite

Samme funktion virker med internetdeling. Her er det “Instant hotspot” der automatisk opsætter hele balladen for dig, så du hurtigt har hul igennem, når du er på farten.

Sidst, men ikke mindst, så gav Apple også en forsmag på deres nye Photos app til Mac der i den grad også er skabt til at forene båndet til iOS. Den er dog først tidligt næste år.

Apple frigiver OS X 10.10 Yosemite til efteråret, men allerede nu kan offentligheden søge om at blive BETA-testere hvis det har interesse. Det sker igennem dette link.

Fortællingen fortsætter

Siden vi publicerede denne historie er der kommet nyt om sagen. mobilsiden kunne ikke slippe temaet. 3/6/2014 fik historien nyt liv med en vinkel omkring Apple præsenterer iOS 8 – se de nye funktioner her – Følg den videre histore her. Seneste nyt om temaet kan du finde her.