Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple presser Microsoft i virksomhederne

Apple presser Microsoft i virksomhederne

Computere fra Apple vinder gradvist mere indpas i virksomhederne, på bekostning af Microsoft. Interessen for Macs og iPads stiger også i Danmark.

Humac oplever større interesse fra virksomhederne. (Foto: Mobilsiden.dk).
Humac oplever større interesse fra virksomhederne. (Foto: Mobilsiden.dk).

Microsoft bliver gradvist mere og mere pressede fra Apple, der mod slutningen af 2014 vil være lige så accepteret i virksomhederne, som Microsoft er i dag. Det gælder computere med styresystemet OS X såvel som iPhones, skriver Computerworld.dk.

Forudsigelsen kommer fra analysefirmaet Gartner.

Apple arbejder, ifølge analysehuset, på at strømligne styresystemet OS X med iOS på iPhone og iPads. Det betyder blandt andet, at forskellige applikationer er begyndt at skifte navne. F.eks. er iCal og Adress Book omdøbt til Calendar og Contacts.

Også efterspørgsmål i Danmark

Udviklingen genkendes allerede hos Humac, Danmarks største Apple-forhandler.

- ”Jeg er enig med Gartneres udlægning. Vi kan mærke når vi taler med IT-chefer i private virksomheder og i det offentlige, at de er begyndt at efterspørge viden om hvordan man implementerer OS X og iOS i deres systemer. Der er også stor interesse for hvordan Apple-miljøet kombineres nuværende Microsoft-installationer,” siger Michael Bech, direktør for Humac i Danmark, til Mobilsiden.dk.

Han medgiver at hardwaren er dyrere i anskaffelse end f.eks. computere med Microsofts Windows-system.

- ”Det er ikke kun et spørgsmål om prisen på hardwaren. Apples produkter som iPad og iPhone har meget store markedsandele i Danmark, og derfor er IT-cheferne tvunget til, og nødt til at forholde sig til det. Specielt når medarbejderne, fordi de selv ejer produkterne privat, efterspørger muligheden for, at anvende dem på jobbet,” slutter Humac-direktøren.

Microsoft er dog ikke helt hægtet af. Gartner vurderer, at Windows Phone 8-telefoner, inden længe kan blive IT-afdelingernes foretrukne smartphone-system.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Jesper 08-02-2013 10:08:51

...set med virksomhedernes øjne!
Dette er resultatet af buzzwordet "consumerisation", som gør, at medarbejderne KRÆVER at få lov til selv at bestemme hvilken HW og SW de vil bruge i deres arbejde.
Fint nok med frihed, men det giver massive udfordringer for IT afdelingerne. Ikke blot rent support- og driftsmæssigt, men også sikkerhedsmæssigt.
Min arbejdsgiver tillader Æbleprodukter hos medarbejderne, mod at de selv betaler differencen mellem standard Windows PC'en og deres Mac-books, samt at de selv yder support på dem. Dette aflaster Intern IT og flytter ansvaret til medarbejderen, samtidig med, at medarbejderne bliver glade.

0 0

Om brug af cookies