Apple presser Microsoft i virksomhederne

Computere fra Apple vinder gradvist mere indpas i virksomhederne, på bekostning af Microsoft. Interessen for Macs og iPads stiger også i Danmark.

Apple presser Microsoft i virksomhederne

Microsoft bliver gradvist mere og mere pressede fra Apple, der mod slutningen af 2014 vil være lige så accepteret i virksomhederne, som Microsoft er i dag. Det gælder computere med styresystemet OS X såvel som iPhones, skriver Computerworld.dk.

Forudsigelsen kommer fra analysefirmaet Gartner.

Apple arbejder, ifølge analysehuset, på at strømligne styresystemet OS X med iOS på iPhone og iPads. Det betyder blandt andet, at forskellige applikationer er begyndt at skifte navne. F.eks. er iCal og Adress Book omdøbt til Calendar og Contacts.

Også efterspørgsmål i Danmark

Udviklingen genkendes allerede hos Humac, Danmarks største Apple-forhandler.

– ”Jeg er enig med Gartneres udlægning. Vi kan mærke når vi taler med IT-chefer i private virksomheder og i det offentlige, at de er begyndt at efterspørge viden om hvordan man implementerer OS X og iOS i deres systemer. Der er også stor interesse for hvordan Apple-miljøet kombineres nuværende Microsoft-installationer,” siger Michael Bech, direktør for Humac i Danmark, til Mobilsiden.dk.

Han medgiver at hardwaren er dyrere i anskaffelse end f.eks. computere med Microsofts Windows-system.

– ”Det er ikke kun et spørgsmål om prisen på hardwaren. Apples produkter som iPad og iPhone har meget store markedsandele i Danmark, og derfor er IT-cheferne tvunget til, og nødt til at forholde sig til det. Specielt når medarbejderne, fordi de selv ejer produkterne privat, efterspørger muligheden for, at anvende dem på jobbet,” slutter Humac-direktøren.

Microsoft er dog ikke helt hægtet af. Gartner vurderer, at Windows Phone 8-telefoner, inden længe kan blive IT-afdelingernes foretrukne smartphone-system.

Flere artikler om iPhone

Historien døde ikke med denne fortælling. mobilsiden fortsatte historien. Efterfølgende d. 6/2/2013 publicerede vi en vinkel omkring Skjulte radio-ikoner afsløret i iOS 6.1 – Læs den her. Se de seneste nyhede om temaet her.