Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple reagerer på køb-i-app-kritikken

Apple reagerer på køb-i-app-kritikken

Når man skal hente en app, der ikke koster noget på App Store, så kan man ikke trykke på 'gratis' længere

Kategorien hedder stadig 'gratis', men knappen har skiftet navn
Kategorien hedder stadig 'gratis', men knappen har skiftet navn

Spil som Candy Crush, Clash of Clans og utallige andre koster ikke noget at downloade, men man kan købe sig til fordele i spillet. Når man skal downloade dem fra Apples App Store, så skal man ikke trykke på 'gratis' som før i tiden - nu skal man trykke 'hent'.

Reelt og helt pragmatisk gør det ingen forskel, men Apple håber på, at det vil ændre folks forventninger, når der trods alt er penge involveret i spillet.

Læs også: EU indkaldte Google og Apple til møde om “køb i apps”

Langt størstedelen af indtjeningen på apps kommer fra disse køb i appen, der har fået så meget opmærksomhed. 92 procent af indtjeningen på iOS kommer fra apps, der som udgangspunkt er gratis, mens det på Google Play er hele 98 procent af indtjeningen.

Kendt problem

I juli stoppede Google med at kalde denne slags apps gratis, når man skulle trykke for at downloade dem. Nu trykker man blot på installer.

I hjemlandet USA er Apple blevet sagsøgt af forældre, hvis børn har brugt penge i apps uden forældrene har kunnet godkende dem først. Apple blev sagsøgt sammen med Amazon, og måtte punge ud med 32,5 millioner dollars til de sagsøgende forældre.

Læs også: Google med nye muligheder i Play Store

Når man skal vælge kategori, så er betegnelsen dog stadig 'gratis' – skiftet til ordet 'hent' er altså kun, når man skal trykke for at downloade.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies