Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple-regnskab: Salget af iPhones skuffer endnu engang

Apple-regnskab: Salget af iPhones skuffer endnu engang

Apple har netop offentliggjort deres seneste kvartalsregnskab, og for anden gang i træk er iPhone-salget faldende, og det kan mærkes på bundlinjen.

Apple har netop offentliggjort tallene for deres tredje regnskabskvartal, og endnu engang byder det på dårligt nyt for den amerikanske gigant.

I det seneste kvartal omsatte Apple for 42,4 milliarder dollars og skabte et overskud på lige under 8 milliarder, hvilket, sammenlignet med samme tidspunkt sidste år, giver et fald på næsten 27%.

Se også: Apple slår regnskabsrekord trods stagnerende iPhone-salg

Det er især på iPhone-fronten, at Apple lider de største tab, og de har kun formået at sælge 40,4 millioner i denne omgang, hvorimod tallet sidste år lød på godt 7 millioner mere. Indtil sidste kvartals regnskab, havde Apple aldrig prøvet at gå tilbage i iPhone-salget på årsbasis, men nu har de altså gjort det for andet kvartal i træk

Det er selvfølgelig langt fra de tal, som Apple havde håbet på, men alligevel formåede de at tilfredsstille finanssektorens forventninger Efter sidste kvartals skuffende regnskab, havde Wall Street kun spået Apple til at sælge 40 millioner iPhones, men det tal blev alligevel en halv million større.

Når det er muligt, skyldes det primært salget af den nye iPhone SE, der oversteg salgsforventningerne en smule. Men samtidigt har det også den negative effekt, at enhedsprisen pr. solgt iPhone er blevet mindre, idet SE i alt sin enkelthed er prissat lavere, og det har således også en stor betydning for den lavere omsætning.

Salget af iPhones er i særdeleshed faldet i Kina, hvor kineserne, i forhold til samme regnskab sidste år, købte 33% færre iPhones. Alligevel er landet stadig et stort fokuspunkt for Apple, og det kinesiske marked stod således for godt en femtedel af Apples samlede omsætning.

Et lille lyspunkt i det ellers så mørke regnskab kan findes hos iPad-tallene. Her er der godt nok også sket et fald i solgte enheder, men til gengæld er overskuddet fra iPad-salget steget. Det skyldes det højere antal solgte iPad Pros, der, modsat iPhone SE, har fået den gennemsnitlige iPad-pris til at stige.

Læs også: Apples indtægt falder for første gang i 13 år

Det store spørgsmål er så nu, hvordan den kommende iPhone-lancering kommer til at påvirke salget. Apple er år på år kendt for at overgå sig selv på salget af nye iPhones, men det interessante bliver, om dette også bliver tilfældet i denne omgang.

Især fordi de næste iPhones er rygtet til designmæssigt at ligne sine forgængere og komme uden de helt store nye funktioner, hvilket godt kunne få folk til at vente yderligere et år med at anskaffe sig en ny iPhone.

Men hvem ved? Apple har før overrasket os, og det er svært at forestille sig, at de ikke på en eller anden måde kommer til at overgå sig selv igen.

Læs også: Undersøgelse: Så få iPhone-brugere vil have den næste iPhone

En oversigt over Apples enhedssalg de seneste fire år
En oversigt over Apples enhedssalg de seneste fire år
Foto: theverge.com
Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies