Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple: Rekordmange skifter fra Android til iOS

Apple: Rekordmange skifter fra Android til iOS

En rekordhøj andel på 30 % af de nye iPhone-kunder i 3. kvartal 2015 består af forbrugere, der er skiftet fra Googles Android-styresystem.

Apples forretning kører derudad - faktisk har den aldrig kørt bedre ifølge firmaets direktør, Tim Cook, som kan berette om det hidtil største skift fra det konkurrerende Android-styresystem fra Google og producenter som Samsung, LG, Sony og HTC over til Apples eget iOS-styresystem.

Læs også: Google vs. Apple: Hvem er bedst med den nyeste software?

Ved en konference i går kunne Apple-direktøren ifølge Mac Rumours berette om, at intet mindre end 30 % af alle de nye iPhone-kunder, som Apple har fået i løbet af 3. kvartal 2015 (juli, august og september), kommer fra Android-platformen. Med 48 millioner solgte iPhones i perioden udgør de tidligere Android-brugere altså hele 14,4 millioner af disse.

”Det er et stort tal, og vi er meget stolte over det”, udtaler Tim Cook - og det er der formentlig også god grund til, da Apple aldrig har set så mange forbrugere skifte fra Android til iOS.

Android-app gør det nemt at blive iPhone-kunde

En af de medvirkende årsager til det store skift kan være Apples ændrede strategi med den relativt nye ”Flyt til iOS”-app. I september måned lancerede Apple sin første Android-app, der gør det nemt at skifte fra Android til iOS, og missionen må siges at være lykkes med mellem 500.000 – 1.000.000 installationer trods den noget hårde modtagelse fra Android-brugerne.

Læs også: Apple erobrer 75 % af smartwatch-markedet på 3 måneder

Hvor stor en procentdel af Androids nye kundebase, der kommer fra iOS, må lade være usagt. Da Androids markedsandel i 2. kvartal 2015 ifølge IDC ligger på hele 82,8 %, skal der naturligvis langt flere iOS-brugere til at udgøre de samme 30 % af Androids nye kunder. Google har ikke på samme måde målt sin succes på antallet af nye kunder fra konkurrenten lige som Apple er begyndt på ved de tidligere konferencer.

Derfor er det ikke umiddelbart til at sige, hvilke af de to styresystemer, der formår at kapre flest kunder fra hinanden.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies