Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple sagsøgt for iPad-maleri

Apple sagsøgt for iPad-maleri

En kunstner fører sag an mod Apple og duoen, Craig & Karl, for at lade sig inspirere lidt for meget i et iPad-maleri.

Den brasilianske kunstner, Romero Britto, er ikke tilfreds med Apples markedsføring af et iPad-maleri af malerduoen, Craig & Karl. Det skriver AppleInsider i dag.

Britto mener, at kunstværket brugt af Apple på sin "Start something New"-side til forveksling ligner den type kunst, som han selv arbejder med.

Derfor lægger han sag an mod både Apple og de to kunstnere bag billedet for et muligt brud af den intellektuelle ejendomsret - den såkaldte trade dress i USA.

Læs også: Ericsson gengælder og sagsøger Apple

På siden promoverer Apple iPhonen og iPad's evner, når det gælder fotografering og malerkunst. Her indgår forskellige kunstværker - blandt andet billedet fra Craig & Karl, som muligvis er i strid med Romero Brittos designstil, der af retten beskrives som bestående af kraftige farver, tykke sorte linjer og kombinationer af forskellige mønstre i positive temaer.

”Disse indberetninger varierede fra, for eksempel, ukorrekte lykønskninger til Hr. Brittos nye aftale med Apple, til forfærdelse fra forretningspartnere i potentielle samarbejdende eller konkurrerende produktkategorier, til henvendelser fra samlere, der ville vide, om billedet de så på Apple Store eller på Apple-hjemmesiden var af Romero Britto,” lyder det i retsdokumentet fra retten i det sydlige Florida.

Læs også: Apple sagsøgt over manglende lagerplads

Apple har ikke reageret på en anmodning fra Romero Britto om at fjerne Craig & Karl's kunstværk, og derfor er det altså op til retten at afgøre, om Apple og de to kunstnere skal kendes skyldige i sagen og straffes med skadeserstatning, advokatsalærer og et påbud mod at bruge værker som dette.

Nedenfor kan du se Craig & Karl's værk markedsført af Apple og et af Romero Britto's værker. Hvad er din vurdering? Kan der være noget om Britto's påstand om, at de ligner hans værker for meget? Giv gerne dit besyv i sagen med en kommentar herunder.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies