Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple satser på sundheden med iOS 8

Apple satser på sundheden med iOS 8

Vi så ingen iWatch præsenteret på årets udviklerkonference, men istedet et interessant samarbejde med 3. parts apps.

Mobilsiden fortalte tilbage i februar, at iWatch og iOS 8 skal fokusere på fitness og sundhed. Førstnævnte hardware fik vi ikke med, men sundheden fik dog lidt opmærksomhed på årets udviklerkonference, der blandt andet løftede sløret for kommende software til iOS-enhederne (iPhone, iPad og iPod Touch). Apple åbnede snakken med en erkendelse af de mange gode apps, der i forvejen kan klare en masse fitness relaterede dataindsamlinger. Problemet er dog ifølge Apple, at der på nuværende tidspunkt ikke er et komplet samlingsted til al den information, hvis man altså ønsker det fulde overblik. 

Derfor har Apple introduceret udviklerne for HealthKit, der er samlingsstedet for al informationen, og hvor apps altså kan bidrage til det førnævnte overblik. Apple har i samme forbindelse præsenteret Health, der er den dedikerede app fra Apple til HealthKit informationen. 

Udviklere har dog flere muligheder end Apples egen løsning. Det er nemlig muligt for 3. parts apps at få adgang til data fra andre apps via HealthKit. I videoen herover viser Apple nemlig, at Nike app’en, med brugerens godkendelse, kan få adgang til information om puls, vægt osv.

Samarbejde med sunhedssektoren
Apple har ved årets udviklerkonference også fremvist spændende samarbejdsaftaler med amerikanske sygehuse og klinikker, der kan få adgang til HealthKit informationen. 

Craig Federighi, der er Apples software ansvarlige, fortæller f.eks. at en forøget blodtryksmåling automatisk kan sende besked til en læge på sygehuset som så kan kontakte patienten. 

I Danmark skal vi nok ikke sætte snuden op efter lignende aftaler i 2014, men det er alligevel spændende at se, hvad techgiganterne kan gøre for effektiviteten, når det kommer til vores helbred.

Kilde: CNET

 
Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies