Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple seneste regnskab: både godt og mindre godt

Apple seneste regnskab: både godt og mindre godt

Apple tjener forrygende med penge, mens iPhone-salget står stille.

Apples regnskab for det andet kvartal 2017 seneste regnskabskvartal blev i tirsdag offentliggjort. Det indeholdte både god og mindre god læsning for investorerne.

I alt blev det til 50,76 mio. solgte iPhone i kvartalet i årets første tre måneder. Et resultat der alene kan imponere, men som udgør et lille fald på en enkel procent i forhold til sidste års styksalg i samme periode.

Apples fortjeneste synes dog ikke at være berørt, for her formår selskabet at mønstre en omsætning på 52,9 mia. amerikanske dollars, 4,5 procent højere end samme kvartal året før. Nettofortjenesten per aktie er derfor steget til 2,10 dollar mod 1,90 dollar tidligere - et løft på næsten ti procent.

Hos Apples CEO er der stolthed at spore i det gevinstgivende resultat. “Vi er stolte over at kunne offentliggøre et stærkt marts-kvartal med en stigning i omsætning i forhold til december-kvartalet og en fortsat stærk efterspørgsel på iPhone 7 Plus,” siger han i en officielle udtalelse.

Han peger samtidig på, at det dalende iPhone-salg skyldes stadigt tidligere og mere vedholdende rygter om fremtidige iPhone-modeller. I år kan Apple fejre ti års jubilæum for iPhone. Selskabet forventes i den anledning at udgive en særlig iPhone ’X’-model der vil bryde med selskabets sædvanlige toårige opdateringsfrekvens.

Se også:  Apple svømmer i penge: Har en kvart mia. dollar i kontanter

Flere investeringer i forskning og innovation

Ï selskabets regnskab træder væksten i visse af Apples delaktiviteter frem. Apples smart-ur, Watch, synes at have haft medgang med en fordobling af salget på et enkelt år.

Samtidig er indtjeningen fra Apples services som iCloud og Music steget stødt, så den nu udgør 7. mia. amerikanske dollars – omkring 40% procent højere end for to år siden.

Apple investerede markant mere i forskning og innovation end forrige år. Her er der i alt spenderet 2,78 mia. amerikanske dollars i regnskabperioden – omkring 10 procent end i samme tidsrum forrige år. Særligt maskinlæring og autonome systemer er de nye forskningsområder.

Læs også:  Apples App Store skruer priserne op

Det forventer Apple

Næste regnskabsperiode bliver, som følge af sæsonvariationer, mindre indbringende end det nuværende. Her giver Apple følgende forventninger til det tredje kvartal af regnskabsåret 2017:

  • Omsætning mellem 43,5 mia. og 45,5 mia. dollar
  • Et bruttoresultat mellem 37,5 % og 38,5 %
  • Driftsomkostninger mellem 6,6 mia. og 6,7 mia. dollar
  • Andre indtægter/(udgifter) på 450 mio. dollar
  • Skatteprocent på 25,5 %
Apples næste regnskab vil blive pæsenteret i starten af august. I mellemtiden vil Apple afholde sin årlige WWDC-udviklermesse.

Se også:  Apples første selvkørende bil er spottet på vejene

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies