Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple sidder på hele 85 % af den danske mobiltrafik

Apple sidder på hele 85 % af den danske mobiltrafik

Apple har fodfæste med sine iPhones i Danmark som aldrig set før. Hele 85 % af mobiltrafikken i Danmark kommer nemlig fra iPhones og iPads.

Foto: apple.com

Hvis der skulle være tvivl om, at danskerne er glade for Apples produkter, bør enhver tvivl nu være fejet af bordet. Apple står nemlig for den hidtil højeste mobiltrafik i Danmark, viser nye tal fra analyseinstituttet Gemius, som dagligt måler antallet af besøg på danske hjemmesider.

Læs også: iPhones når rekordhøj markedsandel i Danmark

Apples enheder med iOS - det vil sige iPhone, iPod og iPad - står nemlig for enorme 85,03 % af al mobiltrafik på danske hjemmesider med mere end 100 besøgende om dagen indtil videre i 3. kvartal.

Foto: Gemius.dk

Det er særligt det seneste halve år, hvor Apple har oplevet en markant stigning i andelen. I årets 1. kvartal stod Apple for 74,5 % af mobiltrafikken, og i 2. kvartal var tallet steget til 83,6 %. På bare syv måneder er Apples andel i den danske mobiltrafik altså steget hele 10,5 procentpoint.

Det er på trods af, at Apples markedsandel er noget lavere end de 85 %. Apple er dog trods det fortsat den suverænt største spiller på mobilmarkedet i Danmark med en markedsandel på 45,5 %, hvilket stemmer meget godt overens med de tal, som analyseinstituttet Kantar Gallup offentliggjorde sidste måned. Her blev Apples markedsandel i Danmark opgjort til 49 % i 2017.

Apple har med andre ord en enorm afstand ned til det konkurrerende Android-styresystem og ærkerivalen Samsung. Sydkoreanerne må nemlig nøjes med kun at stå for 10,6 % af den danske mobiltrafik med en markedsandel på 24 % ifølge Kantar Gallup.

Tallene i Danmark står i stærk kontrast til hvordan mobilmarkedet ser ud på verdensplan. Her er Android det suverænt største styresystem med en markedsandel på 85 % i 1. kvartal, hvor Apple til sammenligning er nede på kun 14,7 %. Når det gælder de enkelte producenters størrelse, er Samsung størst med en andel på 23,3 %, der altså nogenlunde matcher den danske. Apple skrumper til gengæld markant til kun at sidde på 14,7 % af markedet ifølge IDC.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies