Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple sikrer aftale med 20.000 uafhængige pladeselskaber

Apple sikrer aftale med 20.000 uafhængige pladeselskaber

Apple indgår i sidste øjeblik aftale med over 20.000 nye uafhængige pladeselskaber til at levere musik til streamingtjenesten Apple Music.

Apple Music findes både til iOS, OS X, watchOS, Windows og Android.
Apple Music findes både til iOS, OS X, watchOS, Windows og Android.

Det ser ud til, at Apples kovending med alligevel at betale licensafgifter til musikerne og pladeselskaberne de tre første måneder er meget godt givet ud, for det kan meget vel have været udslagsgivende for en stor sejr for Apple ved forhandlingsbordet.

Læs også: Her er de danske priser på Apple Music

Ifølge Billboard har det californiske firma sikret en aftale med de to giganter, Beggars Group og Merlin Network, som begge repræsenterer uafhængige musikere og pladeselskaber.

Beggars Groups katalog byder blandt andet på pladeselskaberne 4AD, XL, Matador og Rough Trade, mens Merlin Group står bag mere end 20.000 uafhængige pladeselskaber, kunstnere og over 3 millioner sange - blandt andet Adele.

Læs også: Apple bøjer sig for Taylor Swift-kritik

Fra kilder til Billboard lyder det: ”Apple Music, hardwaregigantens streamingtjeneste, der snart lanceres, har fået et kup i hus i den 11. time, der slår en handel af med de uafhængiges digitale rettighedsorganisationer Merlin og med Martin Mills' uafhængige powerhouse, Beggars Group”.

Aftale i hus efter Taylor Swift-kritik

I forbindelse med Taylor Swifts kritik af Apple Musics manglende betaling til musikere og pladeselskaber i de første 3 måneders gratis periode understregede Beggars Group på sin hjemmeside, at det var vilkår, man ikke ønskede at gå med til.

Læs også: Apple Music betaler musikere bedre end Spotify

Samtidig åbnede organisationen op for muligheden, at man hellere end gerne vil arbejde hen mod en aftale, og det tyder altså på nu at være tilfældet, efter Apple blot én dag efter Taylor Swifts kritik bøjede sig og nu vælger at betale musikerne i de 3 måneder, hvor Apple Music kvit og frit kan prøves.

Et lækket brev fra Merlins direktør, Charles Caldas, sendt ud til alle medlemmer af organisationen, indikerer også, at aftalen er i hus med Apple.

Læs også: Spotify vil sænke prisen på familiepakken

Apple Music får debut tirsdag den 30. juni verden over og vil her i Danmark koste 99 kroner om måneden, mens et familieabonnement med op til 6 brugere kun koster 149 kroner.

Dette brev blev udsendt fra Merlins direktør, Charles Caldas, om aftalen med Apple. (Foto: 9to5mac.com)
Dette brev blev udsendt fra Merlins direktør, Charles Caldas, om aftalen med Apple. (Foto: 9to5mac.com)
Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies