Apple skærer drastisk ned i produktionen af iPhone 6s

Lavere salgstal end forventet tvinger Apple til at skrue ned for produktionen af iPhone 6s og 6s Plus med hele 30 %, siger analytiker.

Apple skærer drastisk ned i produktionen af iPhone 6s

Apple og de mange samarbejdspartnere må justere tempoet en helt del ned for produktionen af iPhone 6s og 6s Plus – ja, faktisk hele 30 %. Det skriver den velinformerede avis, Nikkei Asian Review, på baggrund af en japansk analytiker.

Apple skulle oprindeligt have bedt de forskellige leverandører af komponenter til de to iPhones om at fortsætte i samme tempo, som produktionen har kørt under i forvejen, men nu har piben fået en anden lyd. Salgstallene er nemlig lavere end forventet i denne periode, og det betyder, at der skæres en tredjedel af den ellers forventede produktion.

Læs også: Hver anden nye smartphone under juletræet var en iPhone

Det berører leverandører af skærmpaneler som Japan Display, Sharp og LG Display samt Sony, der leverer kamerasensoren på 12 megapixel.

Årsagen til det faldende salgstal af iPhones skal ifølge analytikeren findes i den manglende forskel, der er i ydelsen mellem iPhone 6s og 6s Plus. Samtidig er forskellen i pris steget mellem dem steget som følge af den stærkere amerikanske dollar.

En reduktion af produktionen i 1. kvartal er i Apple-sammenhæng ganske bemærkelsesværdigt, da det generelt er det kvartal, hvor salget af iPhone på årsbasis er højst. Der er da heller ikke noget, der tyder på, at salget af iPhones er decideret lavt – det er angiveligt blot lavere, hvad Apple forventede.

Temaets videre forløb

Næste interessante fortælling om emnet. mobilsiden fulgte op på sagen. 4/1/2016 fulgte redaktionen op med historien om Rygte: Batteri og lagerplads i iPhone 7 Plus får vokseværk – Den kan læses her. Og sidste punktum er endnu ikke sat. Klik her for at se de sidste nyheder..