Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple skruer op for skærmopløsningen i iPad Pro

Apple skruer op for skærmopløsningen i iPad Pro

Når Apple løfter sløret for den 12,9” store iPad Pro, bliver det med en høj skærmopløsning på 2.732 x 2.048 pixels.

Her ses den nuværende iPad på 9,7
Her ses den nuværende iPad på 9,7" i forhold til lækkede iPad Pro-cases på 12,9".

Rygterne om en iPad Pro svirrer i luften for fulde drøn, og nu er turen kommet til skærmopløsningen, som menes at være afsløret i kildekoden fra det seneste iOS 9.

Sådan går snakken i hvert fald på Twitter, hvor iOS-udvikleren, Hiraku Wang, gravede oplysninger frem fra kildekoden i iOS, der fortæller om, hvor stort tastaturet vil være på skærmen for tabletten.

Læs også: Lækkede iPad Pro covers peger på enorm tablet (video)

Her refereres der blandt andet til en opløsning på 1.366 x 1.024 pixels, og da Apple uomtvisteligt vælger at benytte Retina-opskalering på en faktor 2, betyder det med andre ord en opløsning på 2.732 x 2.048 pixels.

Med en rygtet skærmstørrelse på 12,9” giver det en pixeltæthed på 264 pixels lige som flere af de eksisterende iPads.

For at sætte det i perspektiv er den første iPad fra 2010 kun udstyret med en skærmopløsning på 1.024 x 768 pixels, mens den højeste nuværende opløsning ligger på 2.048 x 1.536 pixels i 3. og 4. generation af iPad, Air, Air 2, Mini 2 og Mini 3.

Ny USB-port og Bluetooth-stylus

Foruden den øgede skærmopløsning og væsentligt større skærm, udstyrer Apple ifølge rygterne også iPad Pro med den relativt nye og vendbare USB Type C-port, som ganske få producenter endnu gør brug af. Apple er en af dem med den nye Macbook-computer, og derfor er det ikke usandsynligt, at Apple fortsætter denne vej med den store iPad Pro.

Læs også: Rygte: Apples 12,9” store iPad får en Bluetooth-stylus

En Bluetooth-stylus lader Apple også til at implementere i iPad Pro, som lige som Samsungs S-Pen er trykfølsom. Det gør en stylus særligt velegnet til at tegne i eksempelvis Photoshop.

Den eksakte lanceringsdato for den længe ventede kæmpie-iPad kendes fortsat ikke.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies