Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple skubber Google længere væk

Apple skubber Google længere væk

Fra næste år er det nok ikke Google, der står for at levere søgeresultater i Safari, når kontrakten med Apple hører op

Siden Apples iPhone dukkede op i 2007, har Google været standard-søgemaskinen i Safari, når man skulle slå noget op på farten. Den kontrakt, som siger at det skal være netop Google løber ud næste år, og både Yahoo og Bing står på spring for at overtage.

Læs også: Apple først med stor milepæl - sådan da

Rivaliseringen mellem Apple og Google er veldokumenteret, og selvom de to firmaer startede på god fod, så er forholdet mellem dem nu mere anstrengt.

Apple har allerede fjernet en del Google-tjenester som Google Maps, der startede med at følge med iPhones, og YouTube-appen, der også var indbygget tidligere. Også Apples digitale assistent, Siri, bruger Bing til at søge på nettet og undgår så vidt muligt at bruge Googles tjenester.

Læs også: Apple ser rødt i kampen mod AIDS

Både Yahoo og Microsoft har søgemaskiner, der hellere end gerne vil overtage fra Google, når deres kontrakt udløber næste år. Apple bruger allerede Bing i Siri, og det er Yahoo, der leverer aktiestatistikker i iOS, så Apple har forretningsforbindelser med begge firmaer i forvejen. De er også begge muligheder i Safari, selvom det er Google, der er standard.

Pladsen som standardsøgemaskine i Safari er en eftertragtet en af slagsen, da millioner af brugere i så fald vil blive forbrugere af ens søgninger dagligt - hvis de da ikke skifter standarden ud, altså.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

27-11-2014 11:54:22

Bing må siges at have de bedste kort på hånden i kampen da de i forvejen leverer søgeresultater til Siri.

0 0
Kurt L Andersen 26-11-2014 20:03:20

OG

2 8

Om brug af cookies