Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple slår ned på udviklere der sælger iOS 5

Apple slår ned på udviklere der sælger iOS 5

Man må ikke sælge adgang til Apples betasoftware.

Apple er begyndt at fokusere på de udviklere der tjener penge (ikke på deres applikationer), men dem der opretter en “Apple-iOS-udvikler-konto” og sælger iOS 5 beta-versioner til en masse testpersoner.

Det koster cirka 500 kroner om året at købe sig en udvikler-konto hos Apple, hvor man derefter får adgang til en masse software, herunder de nyeste iOS-updates til iPhone.

På sådan en udvikler-konto er det også muligt at koble en masse beta-tester på, og sådan nogle er ret let at finde i forums.

Hvis man f.eks køber en udvikler-konto til 500 kroner og sælger 50 “beta-tester” til kr. 50,00 pr. stk, så kan man hurtig tjene lidt af en iPhone hjem + en udvikler-konto!

Disse udviklere registrerer nogle iPhones via deres UDID nummer, og så lader iTunes den registrerer med den nyeste beta-version. Apple er i følge rygterne begyndt at lukke af for nogle udviklere der uhensigtsmæssigt har solgt deres udvikler-konto til beta-tester.

Skal man forstå omfanget af problemet, så kan det lige nævnes at en af de største “udviklere” der sælger disse betatest-version, har solgt intet mindre end 15.000 test-versioner siden 2009!!

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Benjamin Jensen 09-08-2011 11:03:01

Det kommer ikke bag på mig, at de første indlæg ikke vil se problemet - for jeg kan ikke tro, at man er så dum, at de ikke kan se det!

Det er sgu da klart, at man ikke må sælge software til masserne, på bekostning af hvad en software virksomhed har lavet. Det har sgu da været et årelangt problem, at folk har solgt warez, eller bare hentet det gratis. Alle ved, at software virksomheder og APG har slået hårdest ned på dem der har SOLGT software med fortjeneste for øje.

Et andet problem er, at det er beta software. Derfor er det kun til udviklere - altså den del mennesker som har et over gennemsnit forstand på teknik. Hvad mon der sker, når masserne får en relativ bug software? De klager til Apple!

See the point?? Det er hovedrystende så dumme kommentarer der kan komme nogle gange!

I øvrigt mener jeg faktisk også, at der er blevet tjent penge på mobildebat ved at sælge betasoftware. Det var vist omkring 20 kr pr bruger.

0 0
09-08-2011 16:27:17

Nu er jeg da ikke helt sikker ,men tror da ikke Apple folket betaler for deres opdateringer ,men jeg kan da tage helt fejl ,men hvis det forholder sig sådan går det vel ikke direkte ind under det som jeg vil kalde Warez ,ok der er tilsyneladende nogle som har lavet lidt mønt på at sælge de adgange de ikke selv bruger ,det er vel det som er problemet oder was ? Iøvrigt syntes jeg at det skinner en del igennem Benjamin at du er en båtnakke ,ja det må jeg vel godt kalde dig når du føler du har ret til at kalde folk dumme .

0 0
09-08-2011 16:45:36

Selv om jeg har en anden holdning til dette problem ,syntes jeg at hvis der er tale om noget ulovligt ,skal mobilsiden fjerne de indlæg som drejer sig om disse salg ,ingen tvivl der .Mener at mobilsiden har en klar holdning til Warez og lignende.

0 0
Martin Jensen 10-08-2011 23:09:30

Dine indlæg er helt sorte. er det noget ironisk ? Det eneste jeg synes, at forstå, er at du vil ordkløve Benjamin og påstå at han har sagt, at opdateringer er warez fordi de er gratis software - i så fald støtter jeg op om Benjamin i intelligensen i disse posts.

0 0
11-08-2011 10:36:16

Beklager der røg en djævel i mig ;-)
Det er ikke iorden at sælge de pladser.

0 0
08-08-2011 16:33:39

Hvad er problemet i at der er mange som får den beta ? giver det ikke en masse til Apple at så mange tester og skriver på diverse fora omkring bugs ?
Apple sidder jo og kigger med de fleste steder .

0 0
Zeb 08-08-2011 18:49:03

I Apple terminologi er noget kun gavnligt hvis det tjener penge ind. Og det gør det ikke når udviklerne selv stikker pengene i lommen.

Og er noget ikke gavnligt skal det bekæmpes med alle midler.

0 0
Schwartz 08-08-2011 12:06:55

Det lyder lidt anløbent at udnytte sådan et hul i systemet. Men hvorfor skal det koste så meget at være Apple udvikler?

F.eks. Koster det ca. 125 kr. at blive registreret som Android udvikler og det er et engangsbeløb. Jeg kender ikke tallende for WP7, WEB OS or andre...

0 0

Om brug af cookies