Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple: slut med anti-virus og malware apps til iOS

Apple: slut med anti-virus og malware apps til iOS

En hel kategori af apps forsvinder nu fra Apples app-butik. Alle anti-virus og anti-malware applikationer dukker ikke længere op.

Er du på udkig efter en anti-virus app til din iPhone eller iPad, vil du ikke længere kunne finde den på Apples App Store. IT-kæmpen har, i al stilhed, lukket ned for samtlige applikationer med anti-virus og -malware som fokus.

Dermed Apple saver grenen over for en hel stribe af anti-virus eller malware-apps. Den californiske IT-kæmpe har ikke angivet nogen officiel forklaring til sletningen, men trækket peger på at Apple mener at applikationerne er unødvendige, eller prægede af spam-indhold.

Se også: Ny iOS-sårbarhed fundet

Ubrugelige apps

Antivirus og anti-malwaren applikationer, har med rette optjent et blakket ry, i kraft af iOS' grundlæggende opbygning som ikke tillader, at applikationer udfører handlinger på tværs af apps. Antivirus og malwarescannere har derfor ingen mulighed for at scanne iOS-enheder for tvivlsomme apps.

Har du i forvejen en antivirus eller anti-malware app installeret, vil den dog ikke forsvinde fra din iOS-enhed. I kølvandet på salgsblokaden, meddeler visse antivirus selskaber, som VirusBarrier, at de fortsat vil yde support og understøtte installerede apps.

Med tiltaget skruer Apple altså bissen på udviklere af unødvendige apps. Tiden må visse om batteri-spare apps og ’memory-cleaner’ er de næste der står for tur.

Læs også: Gør din iMessage og FaceTime mere sikker [TIP]

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Jesper 20-03-2015 12:10:35

Så mangler vi bare, at Google gør det samme!
Jeg har aldrig oplevet eller endsige hørt om en smartphone ramt af virus, og jeg har rodet en DEL med smartphones og tablets!
Så ud med det ressourcekrævende skrammel, og få 100% styr på sikkerheden på OS'erne.

2 7
Frederik 20-03-2015 14:35:44

Jeg har faktisk haft malware på en Windows Mobile telefon for 5 år siden. Et dødsygt spil "3D Anti Terrorist", som ringede til afrikanske numre om natten via en Smart32.exe-fil som lagde sig i Windows-mappen. Snedigt, men det er der vist sat en stopper for i de nye OS'er.

2 0
saliuu 20-03-2015 12:30:31

Problemet er at AV har andre funktioner der kan gøre dem brugbar (i stil med device manager), hvilket derfor vil gøre det svært at fjerne dem for Google.

2 0
Morten 20-03-2015 11:43:00

Helt enig i Apples beslutning ... alle Apps er sandboxed (https://developer.apple.com/app-sandboxing/), så den enkelte app har kun adgang til sig selv - med mindre brugeren aktivt giver ret til andet.

Og da antivirus og antimalware apps også er sandboxed, kan de alligevel ikke tilgå andre apps og er derfor ubrugelig - så jeg er enig med Apples træk.

4 5
Thomas Larsen 20-03-2015 11:45:59

Eller systemet uagtet gør det.

Men ja, nu når Apple endelig har været der og bekræfte det, kan vi så blive fri for de kvartlige nonsens antivirus reklamer for Android?

3 5

Om brug af cookies