Apple solgte mere end Samsung i fjerde kvartal

En ny markedsundersøgelse fra Gartner viser, at Apple solgte flere smartphones end Samsung i fjerde kvartal.

Apple solgte mere end Samsung i fjerde kvartal

Friske tal fra analysefirmaet Gartner viser overraskende, at Apple har solgt flere smartphones end Samsung i fjerde kvartal af 2014.

Dermed har Apple vundet julekvartalet med 74,8 millioner solgte enheder, mens Samsung må nøjes med en andenplads med 73 millioner solgte smartphones.

I forhold til fjerde kvartal af 2013 er det en væsentlig ændring, da Samsung lå klart nummer et med 83 millioner smartphones, mens Apple kun nåede 50 millioner.

Læs ogsåApple tror på 80 mio. solgte iPhone 6 i år

Det samlede billede for 2014 ændre dog ikke på, at Samsung er den absolut største på markedet for smartphones. I hele 2014 solgte Samsung 307 millioner smartphones, mens Apple nåede 191 smartphones.

De øvrige pladser i top-fem for hele 2014 indtages af Lenovo(og Motorola) på tredjepladsen, Huawei på fjerdepladsen og LG på femtepladsen.

Kilde: Gartner

Historien er ikke slut

Siden vi kørte denne nyhed er der kommer nyt i sagen. mobilsiden fortsatte historien. 4/3/2015 fulgte vi op med et indlæg omkring Lollipop er fortsat under langsom udbredelseKlik her for at gå til artiklen.. Få også seneste nyt om sagen her.